HYVÄÄ

  • käyttö

  • kuvanlaatu

HUONOA

  • ajoittain pätkivä wlan-yhteys

Y-Cam HomeMonitor HD Pro -valvontakameran kanssa ei tarvitse taistella asetusten tai muistikorttien kanssa; kamera tallentaa videot suoraan pilvipalveluun, josta ne ovat katsottavissa eri laitteilla missä tahansa.

Parisen vuotta omalla mökillä koekäytössä olleesta laitteesta ei ole muuta kuin pelkästään hyvää sanottavaa.

Samalle Y-Cam-käyttäjätilille voi liittää useita kameroita, kuten sisäkäyttöön tarkoitetun HomeMonitor Indoor -kameran.

Vaivaton asennus

Y-Cam HomeMonitorin käyttöönotto ei vaadi edes erikoistaitoja tai teknistä tietämystä. Mukana tulevaa selkeää käyttöohjetta noudattamalla kaikki sujuu hetkessä.

Hyvin suojattu, vettä ja säänvaihteluja kestävä metallirunkoinen laite liitetään joko kaapelilla tai langattoman wlan-yhteyden kautta paikalliseen laajakaistaverkkoon.

Kokeilujen mukaan kamera toimii erinomaisen hyvin myös mobiililla 4g-laajakaistayhteydellä. Vaatimuksena on vähintään yhden megabitin nopeudella toimiva netti Y-Cam HomeMonitor -pilvipalveluun.

Tallenteet pilveen

Kameran välittämää videokuvaa voi seurata joko livenä tai katsella pilvessä olevia tallenteita tietokoneen tai älypuhelimen ruudulta. Tarvittava Y-Cam-kännykkäsovellus löytyy puhelimen (Android, iOS) nettikaupasta.

Langattomassa wlan-käytössä Y-Cam-kamera voidaan sijoittaa vapaammin. Antennilla on kuitenkin oltava mahdollisimman esteetön yhteys rakennuksen sisällä olevaan modeemiin.

Pilvipalvelussa olevat valvontavideot poistuvat automaattisesti viikon jälkeen. Tärkeimpiä tapahtumia voi sitä ennen ladata talteen omalle tietokoneelle.

Hyvälaatuisen hd-videoyhteyden lisäksi Y-Cam HomeMonitor -kameralla voi samalla olla myös ääniyhteydessä valvottavaan kohteeseen.

Tehokkaalla 24-ledisellä infrapunavalaistuksella varustetulla laitteella kameravalvonta onnistuu hyvin myös pilkkopimeässä. Herkkä kamerakenno poimii jopa turhankin herkästi linssin edessä yöaikaan pörräävät ötökät. Virhehälytyksiltä ei siis aina voi välttyä.

Tilapäinen verkkoyhteyden katkaisu tai sähkökatkoskaan ei saa kameraa polvilleen. Valvonta kytkeytyy automaattisesti taas päälle, kun sähköt ja yhteys kameraan seuraavan kerran palautuvat.

Luotettavin yhteys Y-Camiin käy ethernet-kaapelilla. Sen sijaan langattomasti wlan-antennin kautta toimiessa on jo enemmän ongelmia; yhteysetäisyys reitittimen ja kameran välillä yltää korkeintaan kymmeneen metriin. Kaikki välille osuvat esteet, kuten vaikkapa hirsinen seinä tai monikerroksinen ikkunalasi riittävät rajoittamaan etäisyyden selvästi tätä lyhyemmäksi. Yhteys palaa takaisin siirtämällä laitteet lähemmäs toisiaan.

Y-Cam HomeMonitor HD Pro

Pääedustaja: Tilavahti.com/RTJ Group Oy, puh. 075 3285 390

Hintaluokka: 300 €

Mitat: 57 × 125 mm

Paino: 410g

Kuvakenno: 1/4” cmos, 1.0 megapikseliä, tarkkuus 1 280 × 720 pikseliä

Videopakkaus: H.264

Kuvausvalo: 24 infrapunalediä, kantama noin 10m

Yhteydet: ethernet, wlan (2,4 GHz)

Virtalähde: ulkoinen virtalähde 230V/12V

Suojausluokitus: IP66

Käyttölämpötila: -25°C … +50°C