SOPIVAN KOKOINEN

Kaikki eivät halua jättikokoista taulutelevisiota olohuoneeseensa. Siksi otimme uusimmat ja paremmin varustellut 32-tuumaiset vastaanottimet vertailutestiin, jossa jyvät erotetaan akanoista.

  • LG 32LM660T
  • Panasonic TX-L32ET5Y
  • Samsung UE32ES6715U
  • Sony KDL-32HX755

KUVASÄÄDÖT:
LG 32LM660T >>
Panasonic TX-L32ET5Y >>
Samsung UE32ES6715U >>
Sony KDL-32HX755 >>

Ks. myös
Televisioiden kuvasäädöt >>
Vinkkejä tv-kuvan säätämiseen >>


Älytelevisio on lyömässä itseään läpi. Niiden osuus myydyistä vastaanottimista on jo noin kolmannes ja kasvamaan päin.

Tämä on selvä osoitus siitä, että television käyttötavat ovat muuttumassa. Internet ja multimediatoiminnot sulautuvatkin hyvin tv-ruudulle. Onhan televisiossa erityisen teräväkuvainen näyttö, ja ääntäkin se toistaa.

Kymmenen vuotta sitten kukaan ei olisi uskonut, että televisiota voi käyttää internetselaimena ja kuvapuhelimena. Videovuokraamoonkaan ei enää tarvitse kävellä, sillä ruudulle saa valittua netin kautta elokuvan pientä maksua vastaan.

Omalla dlna-yhteensopivalla puhelimella otetut valokuvat ja videopätkätkin saa näkyviin television kauko-ohjaimella. Tv voi olla myös langattomassa yhteydessä omaan tietokoneeseen, ja sinne tallennetut multimediatiedostot saadaan nekin toistumaan tv-ruudulla.

Televisiota voi myös kauko-ohjata Android- ja iPhone-pohjaisilla älypuhelimilla, kunhan puhelimeen ensin hankkii valmistajakohtaisen kauko-ohjaussovelluksen.

Jokaisessa televisiossa on lisäksi lukuisa joukko omia räätälöityjä palveluita, jotka käynnistyvät ruudulla näkyviä kuvakkeita klikkaamalla. Mukana on säätietoa, uutisia, sosiaalista mediaa, valokuvien jakamista, pelejä sekä uusia ladattavia toimintoja.

Ensin tv on liitettävä kodin reitittimeen joko kaapelilla tai langattomalla wlan-yhteydellä, minkä jälkeen vastaanottimella pääsee myös internetiin. Onneksi tämä tapahtuu lähes itsestään jo television käyttöönoton yhteydessä. Kaikissa vertailun vastaanottimissa wlan on sisäänrakennettu.

Tekniikan Maailman numerossa 9/2012 oli laajempi artikkeli uusien älytelevisioiden ominaisuuksista ja toiminnoista.