MÖKKIVAHDIT

Kesämökit ja hyvin varustellut vapaa-ajan asunnot ovat etenkin näin syksyllä varkaille houkuttelevia kohteita. Niinpä niitä myös halutaan valvoa aikaisempaa tarkemmin. Usein käyttöön saattaa riittää jopa riistakamera.

  • Burrel S10HD SMS
  • Lunarex LX8
  • Scout Guard SG 550 8M HD
  • Seissiger GPRS Cam 2 HD
  • Uway MB500 HD SMS

Syy riistakameroiden suosioon nimenomaan valvontakäytössä on laitteen suhteellisen edullinen hankintahinta, säänkestävyys, paristo- ja akkukäyttöisyys sekä sen valmius lähettää langattomasti kuvia vaikkapa omistajansa puhelimeen.

Parhaimmillaan kuvanlaatu peittoaa huonolaatuiset valvontakamerakuvat mennen tullen. Laite reagoi liikkeeseen ja tallentaa kuvat sekä videot muistikortille. Jokaisesta tapahtumasta jää aina ylös muuna muassa tarkka kellonaika ja lämpötila.

Yksinkertaisimmat kameramallit tallentavat kuvia pelkästään muistikortille, jolloin niiden kuvaamat otokset pitää käydä aina aika-ajoin tarkistamassa.

Gsm-matkaviestinverkon kautta puhelimeen tai sähköpostiin kuvia lähettävät riistakamerat ovat jo asia erikseen. Erityisesti ne soveltuvat kohteisiin, joista halutaan vastaanottaa mahdollisimman tuoretta ja ajan tasalla olevaa kuvatietoa.

Osa uusimmista gsm-kameroista on myös etäohjattavia. Niitä voi komentaa tekstiviesteillä tai joitakin malleja älypuhelimeen asennettavan valmiin sovelluksen kautta.

Vaikkei kamera pysty estämään sen enempää varkauksia, ilkivaltaa kuin muitakaan vahinkoja, se auttaa pitämään silmällä ympäristöä sekä saamaan mahdolliset naamakuvat talteen jälkikäteen tehtävää selvittelyä varten.

Kameran sijoituspaikkaa mökillä mietittäessä on muistettava suunnata laite siten, että se kuvaa vain omaa pihapiiriä ja rakennusta.