SCOTY 2012: OLYMPIAJOUKKUE


Hannu Stöckell, kuva

Kisoihin on usein kova karsinta, mutta tällä kertaa kasasimme joukkueen pääasiassa ensikertalaisista. Mukaan mahtui myös muutama konkari, joille kisat ovat rutiinia, mutta niiltä vaadittiin riittävää uudistumista kisapaikan saavuttamiseksi.

Audi TT RS+ S tronic
Audi RS5 Coupé 4,2 FSI Quattro S tronic
Audi R8 GT Spyder 5,2 V10 FSI Quattro R tronic
BMW M5
BMW M6 Cabrio
Hyundai Genesis 3,8 V6 MPi
Jaguar XKR-S Coupé
McLaren MP4-12C
Mercedes-Benz SLK AMG
Mercedes-Benz SL 500
Mercedes-Benz SLS Roadster
Mini John Cooper Works Coupé
Opel Corsa OPC Nürburgring EDT
Porsche Boxster S PDK
Porsche 911 Carrera S
Porsche Panamera GTS
Renault Megane RS Trophy
Subaru BRZ
Suzuki Swift Sport
Toyota GT 86
Volkswagen Beetle Sport 2,0 TSI DSG

Tekniikan Maailman kesäperinteeksi on muodostunut urheiluautovertailu. Päämääränä on yhteistyössä ruotsalaisen Teknikens Världin ja tanskalaisen Bil Magasinetin kanssa valita Scandinavian Sports Car of the Year eli Vuoden urheiluauto Pohjoismaissa.

Tuttuun tapaan vertailun näyttämönä toimii jälleen Knutstorpin moottorirata Skånessa Etelä-Ruotsissa.

Voittajaa etsittäessä pääpaino on rata-ajolla, jonka perusteella jokainen osallistuva lehti laittaa autot paremmuusjärjestykseen. Sen mukaan kukin antaa pisteet, joista sitten lasketaan vertailun voittaja.

Vertailun autokirjo on laaja ja 21 osallistujan joukkoon mahtuu monenkokoisia ja -hintaisia autoja. Moottorien tehot ovat 100-441 kilowattia. Ilmoitettujen 0-100 km/h kiihtyvyyksien ääripäät ovat 3,1 ja 8,7 sekuntia.

Vaikka vertailuryhmä näyttää ensisilmäykseltä kirjavalta, on sen sisällä useita mielenkiintoisia, keskenään hyvinkin vertailukelpoisia autopareja ja -ryhmiä.

On syytä muistaa, että vertailu poikkeaa huomattavasti TM:n normaaleista autovertailusta, sillä kierrosaikojen lisäksi emme tee muita mittauksia, eikä autoja testata lainkaan normaaleissa tieolosuhteissa.

Myös arvosanahaarukka leviää huomattavan laajaksi, koska vertailuautot poikkeavat toisistaan hyvinkin paljon.