Heroes of the Storm on netissä pelattava ja yläviistosta kuvattu areenataistelu – tuttavallisemmin MOBA – jossa kaksi viiden joukkuetta kamppailevat toisiaan vastaan.

Kukin pelaaja ohjaa valitsemaansa sankaria, jolla on nippu yksilöllisiä taitoja ja erikoiskykyjä. Avainasemassa on pelaaminen yhtenäisenä joukkueena, mutta myös areenoiden erityispiirteet tavoitteineen tuovat vaihtelua taisteluun, jossa pärjää vain tuntemalla sankarinsa ominaisuudet ja liikkumalla strategisesti.

Tosin käytännössä kuka tahansa oppii perusteet tunnin aikana, kiitos opastavan tutoriaalin. Harjoittelua voi jatkaa tietokoneen ohjaamia vastustajia vastaan niin pitkään kuin haluaa, ennen kuin ryntää viralliseen nettipeliin, jota väännetään sekä yksittäisinä matseina että kilpailullisesti kausi kerrallaan.

Hitaampikin tietokone kelpaa hyvin.

Parasta on kuitenkin se, että keskiviikkona Heroes of the Storm saa isoimman päivityksensä koskaan, sillä versio 2.0 muuttaa kokonaisuutta monin tavoin.

Tärkeimpänä uudistuksena kaikki saavat ilmaiseksi valitsemansa Mega Bundlen, joka sisältää peräti 20 eri sankaria. Aiemmin pelihahmot on pitänyt hankkia joko oikealla rahalla tai pelin sisäisellä valuutalla. Kyseessä on siis eräänlainen kädenojennus Blizzardilta, joka arvatenkin haluaa kasvattaa pelinsä suosiota houkuttelemalla uusia pelaajia mukaan areenoille.

Peli kun on kärsinyt julkaisustaan saakka monista ongelmista ja lieveilmiöistä – eikä se ole saavuttanut muiden MOBA-pelien veroista suosiota – joten suuri päivitys julkaistaan ikään kuin kreivin aikaan.

Heroes of the Storm toimii kiltisti vähän huonommallakin nettiyhteydellä.

Niinpä versio 2.0 tuo mukanaan myös alkujaan Overwatchista tutut ”loottiboksit”, joita ansaitaan pelaamisen myötä. Ne sisältävät kaikkea pientä kosmeettista tilperhööriä ja hyvällä tuurilla ihan uusia sankareita. Niin ikään pelillisiä uudistuksia on luvassa enemmän kuin tarpeeksi, uudesta pelihahmosta ja areenasta puhumattakaan.

Pian lienee siis poikkeuksellisen otollinen aika kokeilla, josko Heroes of the Storm sittenkin kolahtaisi, sillä hinnasta se ei ainakaan jää kiinni. Peli on toki aiemminkin ollut ikään kuin maksutta kokeiltavissa, mutta nyt nettitaistelua voi kuitenkin jatkaa vaikka viikko- tai kuukausitolkulla, koska tarvittavan sankariryppään saa heti kättelyssä ajoon.

Sekä Windowsilla että macOS:llä toimiva Heroes of the Stormin asentaminen on helppoa, sillä kaikki hoituu Blizzardin oman sovelluksen kautta (Blizzard app).