Tekniikan Maailman tuoreimpaan moottoripyörän käyttötestiin valittiin tällä kertaa satapiikkinen eli 125-kuutioinen KTM Duke. Sen testimatkaksi asetettiin 20 000 kilometriä.

Sateiset säät eivät viime kesänä suosineet motoristeja, mutta ajopäivien aikana ajettiin keskimäärin 233 kilometriä. Kaiken kaikkiaan testi kesti 172 vuorokautta.


Ks. myös: Kaikki Tekniikan Maailman moottoripyörien käyttötestit


Nuorille testikuljettajille erityisesti pyörän ulkonäkö tuntui olevan tärkeä asia. Kommentteja kertyi myös muun muassa suorituskyvystä ja ajo-ominaisuuksista.

16-vuotiaat nuoret aloittavat uransa 125-kuutiosenttisellä moottoripyörällä, jonka suurin teho saa olla maltilliset 11 kilowattia. Tutkimmekin lisäksi ”piikin” käyttökuluja, jotka kiinnostavat erityisesti nuorten motoristien vanhempia.

Polttoainetta kului testin aikana keskimäärin vain 3,25 litraa sataa kilometriä kohden. Sen sijaan vakuutukset muodostavat suuren menoerän, sillä sekä liikennevakuutus että kaskovakuutus ovat kalliimmat kuin monissa henkilöautoissa.

Testitaival päättyi yllättäen aivan kalkkiviivoilla viime syksynä, kun lähes viimeisenä ajopäivänä KTM:n matka keskeytyi moottorivikaan. Sen syy pystyttiin selvittämään moottorin purun yhteydessä.

Käyttötestin loppuraportin voi lukea Tekniikan Maailman numerosta 3/18, joka ilmestyy 7. helmikuuta. Lehtiä on saatavilla uuden tilauksen tekeville asiakkaille jo tätä ennen MP-näyttelystä 2.–4. helmikuuta. Testiin osallistuneet kuljettajat myös esittelevät purettua käyttötestimoottoripyörää TM:n näyttelyosastolla.

Päivitys 2.2. Täsmennetty, että lehti on saataville uuden tilauksen tekeville asiakkaille.