Kolme viikkoa sitten Volvo Trucks toi julkisuuteen ensimmäisen sähkökuorma-autonsa FL Electricin. Nyt se saa rinnalleen FE Electricin, joka sopii 27 tonnin kokonaispainonsa ansiosta raskaampaan käyttöön.

Pääpaino on tälläkin autolla kaupunkijakelussa, minkä lisäksi uutuus soveltuu jätekuljetuksiin. Asiakastoimitukset alkavat Euroopassa vuonna 2019.

Ensimmäisen Volvo FE Electricin osoite on jo tiedossa, sillä se toimitetaan vuoden 2019 alkupuolella Saksan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Hampuriin. Siitä rakennetaan jäteauto, ja Faun vastaa päällirakenteesta. Uudella sähkökuorma-autolla vähennetään melua ja parannetaan kaupungin ilmanlaatua, kun autosta ei tule lainkaan paikallispäästöjä.

Hampurin kaupungin puhtaanapitolaitoksen toimitusjohtaja Rüdiger Siechau pitää FE Electriciä tekniikan läpimurtona: ”Sähkötoiminen jäteauto, jonka akustossa riittää virtaa koko 8–10 tunnin työpäiväksi auttaa saavuttamaan huomattavia ympäristöhyötyjä. Näin etenkin Hampurissa, missä akut voidaan ladata puhtaanapitolaitoksen tuottamalla ilmastoneutraalilla sähköllä.”

Uusi Volvo FE Electric on rakennettavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivaksi. Autossa on kaksi sähkömoottoria, joiden jatkuvat teho on 260 kilowattia ja enimmäisteho 370 kilowattia sekä vääntömomentti 850 Nm. Litiumioniakkujen energiasisältö on valinnan mukaan 200–300 kWh, joka riittää enimmillään kahdensadan kilometrin toimintamatkaan. Latausaika järjestelmän mukaan joko puolitoista tai kymmenen tuntia.