Suomen Motoristit ry. (SMOTO) sanoo tiedotteessaaan olevansa huolissaan peuraonnettomuuksien määrästä ja toivoo, että yhteistyössä metsästäjien kanssa onnettomuuksia voidaan vähentää.

SMOTO näkee kannanotossaan selväksi parannukseksi sen, että metsästyskausi on aikaistettu alkamaan 1. syyskuuta. Se kasvattaa peurasaalista alkusyksyllä ja pienentää peurojen määrää ennen loppusyksyn kolarisumaa.

Järjestö muistuttaa motoristeja, että kun havaitsee hirvieläimen, pitää hiljentää vauhtia. Pientareella seisova eläin saattaa hypätä viime tingassa eteen.

Peuroja suositellaan metsästettäväksi erityisesti kolarialttiiden tieosuuksien läheisyydestä.

Suomen Motoristit toivoo, että metsästyksestä varoitetaan teiden varsilla näkyvästi ”metsästys käynnissä” -kyltein. Kyltit ovat tehokkaita varoituskeinoja, koska ne nähdessään tienkäyttäjä osaa olla erityisen varovainen.

”Monet eläimet liikkuvat usein ryhmissä, joten vaikka yksi olisi jo mennyt tien yli, muita saattaa olla vielä tulossa. Ja mikäli tien varrella on metsästäjiä tai metsästys käynnissä -kyltti, kannattaa hiljentää vauhtia”, neuvoo Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius.