Vuoden takainen erikoinen tilanne on johtanut siihen, että tänä keväänä autoja on rekisteröity paljon enemmän.

Viiden kuukauden jälkeen henkilöautojen rekisteröinneissä ollaan edelleen vajaa viidennes viime vuotta perässä, mutta ero pienenee. Pakettiautossa eri on edelleen vähän reilu neljännes. Raskaalla puolella kuorma-autojen luovutuksia on ollut alkuvuonna vähän viime vuotta vähemmän, mutta linja-autojen rekisteröinnit ovat pudonneet kolmanneksella.

Henkilöautojen merkkikohtaisissa rekisteröinneissä tehtiin taas vahdinvaihto, kun Volkswagen ohitti toukokuussa Toyotan. Kaksikko on aivan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään yli 12 prosentin markkinaosuuksilla. Kaukana niiden takana on Fordin, Skodan ja Volvon muodostama kolmikko seitsemän prosentin osuuksilla. Toukokuussa sekä Ford että Skoda ohittivat Volvon.

Saksalaiskolmikko Audi, BMW ja Mercedes-Benz jatkaa komealla viiden prosentin markkinaosuustahdilla ja ne löytyvät kaikki kärkikymmeniköstä. Myyntiään alkuvuonna kasvattaneita merkkejä ovat BMW, Honda, Mazda, Seat, Fiat ja Mini. Menestyksen taustalta löytyy kaikilla uusia malleja, kuten suosionsa kolminkertaistanut BMW:n 3-sarja.