Vähän yli kymmenen vuotta sitten marraskuussa 2006 Toyota ja Isuzu solmivat yhteistyösopimuksen, jossa pääosassa oli dieselmoottorien kehittäminen ja valmistus. Samalla Toyota hankki 5,89 prosentin osuuden Isuzusta.

Nyt Toyota ja Isuzu ovat päättäneet purkaa pääomaan liittyvän sitoutumisen toisiinsa. Käytännössä tuo tarkoittaa, että Toyota myy lähitulevaisuudessa osakkeensa takaisin Isuzulle.

Vaikka tiet tietyllä tavalla eroavat, molemmat yhtiöt vakuuttavat, että ne jatkavat läheistä yhteistyötä vireillä olevien projektien osalta. Mikään ei myöskään estä vielä läheisempää toimintaa yhdessä joskus tulevaisuudessa.

Toyota toteaa tiedotteessaan, että markkinoilla tapahtuneet muutokset ovat pakottaneet yhtiöt jättämään toteuttamatta alkuperäisiä projekteja ja muuttamaan yhteistyökuviota. Yksi tällainen muutos on sähköautojen tulo.

Toyota kehittää yhteistyössä Hino Motorsin kanssa seuraavan sukupolven kuorma-autoja. Hino Motors puolestaan toimii läheisessä kanssakäymisessä Volkswagenin kuorma-auto-osaston kanssa kehittäessään sähkövoimalinjoja ja autonomista autoilua.