Toukokuussa henkilöautojen rekisteröinneissä jäätiin hiven viime vuodesta, mutta kumulatiivisesti kauppa on käynyt viisi prosenttia edellisvuotta vilkkaammin.

Volkswagenin ja Toyotan välinen kaksinkamppailu jatkui toukokuussa tuimana ja henkilöautomyynnissä Toyota imi raon lähes umpeen. Kolmannella sijalla Škoda jatkaa erinomaisella vauhdilla. Kärkikolmikolla on hallussaan jo kolmannes Suomen automarkkinoista.

Seuraavista sijoista 4.-7. kilpailevat Volvo, Audi, Ford ja Nissan. Viime mainittu on pyrkimässä takaisin kohti kärkeä Qashqaillaan, minkä lisäksi myös Note siivittää japanilaismerkin menestystä. Toukokuun menestyjiin kuuluu Mercedes-Benz, joka oli merkkikohtaisissa rekisteröinneissä kahdeksannella sijalla.

Mallikohtaisissa rekisteröinneissä ei toukokuussa ollut mitään yllätyksiä, vaan Volkswagen Golf oli suosituin Škoda Octavian seuratessa vanavedessä ja Nissan Qashqai on asettunut kolmannelle sijalle. Kumulatiivisesti kärkikaksikon sijoitukset ovat toisin päin.

Toyotan jäsentenvälisissä Avensis oli toukokuussa eniten myyty, mutta alkuvuoden jälkeen Auris on edelleen neljännellä sijalla kokonaisrekisteröinneissä. Suurimpana yllätyksenä toukokuussa voidaan pitää Škoda Rapidin ponnahdusta kymmenen suosituimman mallin joukkoon sijalle 8.