Suomalainen liikkumisen palvelukonseptin kehittänyt MaaS Global Oy on kerännyt yli 10 miljoonaa euroa sijoituskierroksellaan, yhtiö kertoi maanantaina. Japanilainen Toyota Financial Services ja sen vakuutuskumppani Aioi Nissay Dowa Insurance Company ovat kierroksen merkittävimpiä sijoittajia.

Tiedote kertoo, että Helsingin seudulla juuri lanseerattu Whim-sovellus laajenee pääomasijoitusten myötä kansainvälisille MaaS-markkinoille, joiden arvo on jopa satoja miljardeja dollareita.

Tiedote toteaa, että sijoitus vastaa molempien yhtiöiden strategiseen tavoitteeseen tuoda liikkumisen palvelut osaksi liiketoimintaansa, kun kiinnostus auton omistamista kohtaan vähenee suurkaupungeissa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet MaaS Globalin kumppaniksemme ja voimme yhdessä kehittää eri liikennemuotoja yhdistäviä ratkaisuja. MaaS Globalin visio ja liiketoimintamalli sopivat hyvin yhteen yrityksemme strategisen tavoitteen kanssa, sillä haluamme vastata nykyisten ja tulevien asiakkaidemme liikkumistarpeisiin”, sanoo Toyota Financial Servicesin toimitusjohtaja Riki Inuzuka.

Huhtikuussa 2015 perustettu MaaS Global on liikkumisen operaattori, jonka Whim-matkasovelluksella voi reittisuunnittelun lisäksi ostaa eri liikkumispalveluita. Sijoituskierroksen myötä MaaS Global valmistautuu maailmanlaajuiseen kasvuun viemällä palvelunsa kansainvälisille markkinoille. Seuraavan viiden vuoden aikana yritys tavoittelee palveluidensa laajentamista kaikkiin liikkumisen muotoihin ympäri maailmaa.

”Yksityisautoilu ei ole enää kauaa mielekästä kaupungeissa: se on hidasta, kallista ja ympäristöä kuormittavaa. Teknologia liikkumisen palveluiden saumattomaan käyttämiseen on jo olemassa, ja Suomessa on maailman paras infrastruktuuri kehittää MaaS-konseptia. Suomi voi liikkumisen palveluiden kautta lunastaa paikkansa digitalisaation kärkimaana” ,sanoo MaaS Globalin perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen.

Whim on MaaS Globalin Helsingin seudulla lanseeraama Whim-liikkumissovellus. App Storesta ladattavalla sovelluksella voi tilata ja maksaa joukkoliikenne-, taksi- ja vuokra-automatkoja joko kuukausi- tai kertamaksulla. Whim avataan myös Ison Britannian West Midlandsiin ja Hollannin Amsterdamiin vuoden 2017 aikana.