Marraskuussa 2010 Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty Toyota RAV4:n sähköautoversio on päässyt tuotantovaiheeseen.

Paikka oli sama eli Enkelten kaupunki, kun Toyota RAV4 EV pääsi parrasvaloihin. Auto on kehitetty yhteistyössä Teslan kanssa, jonka vastuulla on ollut voimalinja eli moottori, vaihteisto ja akut. Valmistuksesta huolehtii Tesla, jonka tehtaalle Palo Altoon, Kaliforniaan Toyota toimittaa RAV4:t Kanadan tehtaaltaan.

Toyota on aiemmin kertonut, että sähköauto on sata kiloa painavampi kuin V6-moottorinen ja suoritusarvot ovat samaa tasoa. Tehoa on 115 kW ja vääntöä sähkömoottorin tapaan runsaasti. Kiihdytys nollasta sataan sujuu 7 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 160 km/h.  Hintaa sähköversiolla on 49 800 dollaria eli melkein kaksinkertaisesti bensiinimoottoriseen verrattuna.

Uusi Toyota RAV4 EV ei ole ensimmäinen, vaan Yhdysvalloissa sähköistettiin 1 500 kappaletta ensimmäisen sukupolven RAV4-autoja aikanaan vuonna 1997. Lähes puolet noista autoista on edelleen liikenteessä. Tällä kertaa on tavoitteena pasta 2 600 kappaleen vuosimyyntiin, kunhan myynti alkaa loppukesästä Kalifornian alueella.