Me saamme nauttia nyt toista kautta siitä, että rallin MM-sarjassa kilpailee suomalaistalli eli tarkemmin sanoen Toyota Gazoo Racing. Tommi Mäkisen vetämä porukka on menestynyt varsin hyvin, mistä halutaan ottaa irti myös kaupallisesti entistä enemmän. Yksi tapa on tuoda myyntiin urheilullisia malleja, kuten Pariisin autonäyttelyssä esiteltävä Yaris GR Sport.

Uutuus kuuluu niin sanottujen haaleiden sporttien sarjaan, sillä liikkumisesta huolehtii sama tekniikka kuin ihan tavallisessa Yaris Hybridissä. Kun moottorin teho on 73 kilowattia, odotettavissa ei ole mitään huimaa vauhdin hurmaa. Mutta ajo-ominaisuudet ovat Yaris GR Sportissa nostettu vakiota paremmalle tasolle.

Koria on pudotettu 11 milliä, ja auton alla on 17-tuumaisille mustille vanteille asennetut Bridgestone Potenza RE50:t, kuten Yaris GRMN-mallissa. Tuota erikoismallia valmistettiin vain 400 kappaletta, mutta uutuus seuraa sen jälkiä alustan lisäksi myös ulkonäöllään. Sisällä pienikehäinen ohjauspyörä on lainattu GT86-mallista. Urheilullisuutta on lisätty niin auton ulkonäköön kuin sisustukseen.

Suomeen Toyota Yaris GR Sport on odotettavissa keväällä 2019.

Toisella Yaris-uutuudella kunnioitetaan sitä, että malli esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 1998. Eurooppalaisille suunniteltu Yaris myös valmistetaan meille täällä Toyotan Valenciennesin tehtaalla Ranskassa. Kaksikymmenvuotisjuhlan kunniaksi esitellään erikoismalli, jonka nimi on napakasti Yaris Y20 Edition.

Yaris-mallistossa juhlamalli asettuu Activen yläpuolelle. Merkittävin uutuus tässä Y20 Editionissa on pari vuosikymmentä sitten hätkähdyttäneen kullansävyisen metallivärin paluu, tosin tällä kertaa tummanharmaalla katolla ehostettuna. Tummanharmaata väriä käytetään muutenkin ulkonäön viimeistelyssä sekä sisustuksessa. Ainoa tekninen muutos vakioon verrattuna on uusi tietoviihdejärjestelmä, johon voi saumattomasti yhdistää älypuhelimen.

Toyota Yaris Y20 Edition on tulossa meille vuoden vaihteessa, ja sen markkinointi alkaa toden teolla tammikuussa 2019.