Kansainvälinen raati valitsi henkilöautomallisen Toyota Yariksen vuoden autoksi ensimmäisenä Toyotan mallina ja toisena japanilaisena autona tittelin historian aikana. Kun henkilöautomallinen Yaris on menestynyt näin hyvin, niin millainen sitten on sen juuri markkinoille tullut tila-autoversio Verso.

Toyota Yaris tuli myyntiin Suomessa vuoden 1999 keväällä. Silloin tarjolla oli vain henkilöautomalli ja ainoastaan yksilitraisella moottorilla varustettuna. Samaan aikaan kun Yaris Verso esiteltiin, niin siinä käytetty 1,3 litrainen moottori tuli saataville myös tavalliseen Yarikseen.

Yhteistä Verson ja tavallisen Yariksen välillä on siis mainittu 1,3-litrainen moottori ja tietysti myös siihen liittyvä vaihteisto, joskin perävälitykset poikkeavat toisistaan. Alusta on myös pitkälle yhteneväinen, vaikkakin akseliväli on Versossa suurempi. Sisätiloissa yhteneväistä on mittaristo, radio/monitoiminäyttö, kojelaudan alaosat, hallintalaitteet sekä muut säätimet ja käyttökytkimet.

Verson monikäyttöisyys on toteutettu useimpia tila-autoja paremmin. Reunimmaiset takaistuimet taittuvat kokoon jalkatilaan erillisen kannen alle ja vain keskimäinen istuin jää irtonaiseksi.

Yaris Verso on siis saatavilla vain 1,3 -litraisella moottorilla varustettuna ja kahtena versiona, joista koeajettu 114 500 mk hintainen Linea Sol on paremmin varusteltu. Halvempi ja niukemmin varusteltu vaihtoehto on Linea Luna hintaan 104 900 mk.

Toyota Yaris Verso 1,3 Linea Sol

MAAHANTUOJA: Toyota Auto Finland Oy, Korpivaarantie 1, 01450 Vantaa

Puh. (09) 85181

HINTA: 114 500 mk

(Tiivistelmä Hannu Ahosen artikkelista TM 20/99, s. 136-141)