Tokiossa vuosittain pidettävät lelumessut saavat Toyotan suunnittelijat innostumaan ja ylittämään itsensä.

Välillä tuntuu siltä, että Toyotan muotoilijat ja suunnittelijat panostavat enemmän vuosittaisiin Tokion lelumessuihin kuin aikuisille tehtäviin autoihin. Viime vuonna esittelimme Camatte-konseptin, jota on kehitetty vuoden ajan edelleen. Uuden konseptiauton nimi on Camatte57s, ja numero tulee 57.stä helposti irrotettavasta korin osasta, jolla auto voidaan muuttaa hetkessä toisen näköiseksi.

Kolmimetrisessä autossa on sähkömoottori, mutta sen enempää Toyota ei yksilöi teknisiä tietoja. Camatte-nimi tulee japanin kielen sanasta huolehtia, ja auton nimi tarkoittaa: huolehtia muista ja huolehtia autoista. S-kirjain numeron perässä puolestaan tulee sanasta sawaru eli koskettaa. Toyotan mielestä ihmisten pitäisi olla enemmän tekemisissä toistensa kanssa.

Camatte57s on tutkielma, jonka tavoitteena on yhdistää vanhemmat ja lapset, kun he rakentavat unelmiensa autoa. Toyota haluaa tuottaa iloa nykyisille ja tuleville ajajille luomalla perheille mahdollisuuden ajaa yhdessä ja personoida autoa.

Autossa on kolme istuinta, jotka on sijoitettu tavallaan kolmiomaisesti. Etuistuimen voi säätää niin, että lapsikin voi ajaa Camattella ja tilaa on riittävästi hänen takanaan vanhemmille, jotka voivat valvoa ajoa ja auttaa siinä.

Kansainvälinen Tokyo Toy Show 2013 avasi ovensa tänään Tokyo Big Sightissa ja on avoinna sunnuntaihin. Vierailu kannattaa varmasti ja sen voi tehdä vaikka koko perheen kanssa – jos sattuu olemaan Tokiossa.