Marraskuussa 2013 Tokion autonäyttelyssä Toyota vahvisti aloittavansa polttokennoauton myynnin vuonna 2015 ja nyt autosta on annettu tarkempia tietoja.

Toyota ilmoitti jo kauan sitten, että hybridit ovat ensimmäinen askel matkalla kohti täysin päästötöntä autoilua. Polttokennoautot ovat japanilaisvalmistajan mielestä lopullinen ratkaisu, mutta niiden ongelmana on polttoaineen eli vedyn jakelun infrastruktuurin puuttuminen. Yksinkertaisesti sanottuna vetyä ei saa vielä vuosiin tavallisilta huoltoasemilta.

Vaikka maailma ei ole vielä polttokennoautoille valmis, Toyota aloittaa omansa valmistuksen joulukuussa. Hinnan ilmoitetaan olevan noin 57 000 euroa, eikä nollapäästöisen auton hinta suomalaisine autoveroineen olisi kovinkaan paljon korkeampi meillä. Vuoteen 2020 mennessä Toyota pyrkii puolittamaan auton hinnan.

Polttokennoautoilla on mahdollisuus tulla yleisiksi, sillä joidenkin asiantuntijoiden mukaan Euroopan kattavan vetyasemaverkon rakentaminen maksaisi vain murto-osan vastaavan sähkön latausverkoston rakentamisesta.