Rekisterissä olevien vesikulkuneuvojen määrä laski hieman viime vuonna, kertoi Trafi maanantaina. Erityisesti loppuvuonna rekisteristä poistettiin paljon veneitä.

Trafi kertoi tiedotteessaan, että vuoden 2016 lopussa vesikulkuneuvoja oli rekisterissä 203 343. Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin 3 686.

Viime vuonna poistettiin vesikulkuneuvorekisteristä 4580 vesikulkuneuvoa, minkä lisäksi tehtiin 50 lopullista poistoa. Rekisteristä poistojen tahti sai lisävauhtia loppuvuotta kohti. Syyskuusta vuodenvaihteeseen saakka tehtiin rekisteristä poistoja 2492, joista peräti 587 vuoden viimeisellä viikolla.

Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrässä ei tapahtunut merkittävää muutosta edellisvuoteen verrattuna. Moottoriveneitä rekisteröitiin 3,0 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Purjeveneiden ja vesiskootterien suosio sen sijaan kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna.

Selvästi eniten ensirekisteröitiin moottoriveneitä, 2 878 kappaletta. Muun tyyppisiä vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin huomattavasti vähemmän, esimerkiksi uusia purjeveneitä rekisteröitiin vain 29.

Vuoden 2016 lopun vesikulkuneuvorekisterissä oli yhteensä 203 343 venettä. Näistä 91 prosenttia oli moottoriveneitä. Veneiden pituus oli keskimäärin 6 metriä ja koneteho keskimäärin 60,4 kW.  Veneiden moottoriteho on hieman pienempi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Venerekisterin yleisin vesikulkuneuvo on alle 10 metriä pitkä moottorivene. Koneteho ei ole suuntautunut niin yksiselitteisesti pieniin moottoreihin vaan hajonta pienitehoisista suuritehoisiin on huomattavaa.