New Yorkin autonäyttelyssä esitelty Hyundai suurempi katumaasturi tulee syksyllä Eurooppaan tänne sovitettuna.

Pohjois-Amerikassa Hyundai myy Santa Festä pitkää ja lyhyttä versiota, mutta Eurooppaan tuodaan vain lyhyempää 4,69 metrin pituista 5-paikkaista versiota. Vaikka malli on siis Atlantin toisella puolella myytävää lyhyempi, eurooppalaiset saavat sen 5- tai 7-paikkaisena.

Nimipolitiikkaa poikkeaa muista Hyundain malleista, joissa on siirrytty kirjain-numeroyhdistelmään. Santa Fen nimeä pidettiin kuitenkin niin vahvana, että sen kohdalla tehtiin Euroopassakin poikkeus ja säilytettiin nimi.

Tähän saakka Santa Fen on saanut Yhdysvalloissa myös etuvetoisena, mutta Euroopassa se on ollut tarjolla vain nelivetoisena. Tästä eteenpäin etuveto on saatavana myös meillä, sillä näin saadaan kauppoihin uusi taloudellinen, ”hinnat alkaen” versio. Kaikki ostajat eivät tarvitse tai halua nelivetoa.

Tärkein moottori, ja mahdollisesti ainoa Euroopassa, on 2,2-litrainen nelisylinterinen turbodiesel, joka kehittää 145 kW ja 421 Nm. Kuusivaihteisen vaihteiston voi valita joko käsivalintaisena tai automaattina. Kulutukset alkavat etuvetoisen 5,9 litrasta ja CO2 on 155 g/km. Nelivetoinen käsivalintainen ei vie kuin pari desiä enemmän ja automaatin hiilidioksidipäästöt ovat 178 g/km.

Perusmallista alkaen varustukseen kuuluvat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, peruutustutka, Bluetooth ja paljon muuta. Lisää tietoa uudesta Hyundai Santa Festä saamme varmasti ennen sen Pariisissa tapahtuvaa ensiesittelyä. Suomeen uusi sukupolvi tulee vuoden vaihteessa.