Kerroimme hiljattain, että uusi Mercedes-Benzin S-sarja kasvaa S63 AMG -mallilla, mutta myös V12-moottoriset mallit ovat tulossa.

Mercedes-Benz ei hylkää vielä toistaiseksi V12-moottoria, vaan tarjoaa sen kaikkein ostokykyisimmille asiakkaille, joita ajatus hiilijalanjäljen koosta ei kiinnosta. Suomessa sellaisia ostajia tuskin löytyy kovinkaan monta, vaan meillä uusi syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävä S-sarjan pistokehybridi on kiinnostavampi.

Mutta varsinkin Kiinassa ja myös Yhdysvalloissa on asiakkaita, jotka haluavat edelleen nauttia V12-moottorin hiljaisesta voimaa uhkuvasta hyrinästä. Yhdysvaltalaisen Car and Driver -lehden mukaan marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyssä on vuorossa S65 AMG. Sen keulalla on kahdella ahtimella varustettu V12-moottori.

Viimeisenä mallisarjaan liittyy S600, jonka vuoro on tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä. Tuossa vaiheessa voidaan odottaa myös Maybachin korvaavan pidemmän Pullmanin paljastusta. Tai sitten viime mainittu säästetään huhtikuussa järjestettävään Pekingin autonäyttelyyn.

Kuvassa: Mercedes-Benz S63 AMG