Tuoreen tutkimuksen mukaan avaamme älypuhelimemme lukituksen keskimäärin 28 kertaa päivässä. Usein lukituksen avaamiselle ei ole mitään syytä, selviää maltalaisen nettikasino Casumon teettämästä älypuhelinten käyttöä tutkineesta tutkimuksesta.

Noin kolmanneksella kerroista kun avaat puhelimesi näytön, teet sen pakonomaisesta tarpeesta sen sijaan, että puhelimen käytölle olisi jokin tarkoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että vuodessa sinäkin kaivat puhelimen taskustasi ilman mitään syytä lähes neljä tuhatta kertaa.

Pahimmiten puhelimiinsa addiktoituneet käyttäjät avaavat näytön lukituksen keskimäärin 60 kertaa päivän aikana.

”Älylaitteista on tullut keskeinen osa modernia elämää, ja niiden jatkuva vilkuilu on useimmille käyttäjistä täysin luonnollinen toimenpide”, toteaa Greg Tatton-Brown Casumolta.

”Pakonomainen näytön avaaminen on kuitenkin yleisempää mitä olisimme uskoneet. Se on osoitus siitä, että puhelimen käyttö on meille yhtä paljon tottumus kuin apuväline tylsien hetkien täyttämiseen.”

2000 henkilön tutkimuksessa kartoitettiin myös älypuhelinsovellusten käyttöä. Viisi suosituinta sovellusta ovat tutkimuksen mukaan Facebook, Whatsapp, Gmail, Instagram ja Google Chrome.

Hyödyllisimpänä sovelluksena vastaajat pitivät Google Mapsia. Seuraavaksi hyödyllisimmiksi koettiin Whatsapp, Gmail, Chrome ja Facebook.

Puhelinriippuvuus on ollut viime viikkoina jälleen otsikoissa. Kerroimme viime viikolla tutkimuksesta, jossa huomattiin puhelin- ja internetriippuvuuden aiheuttavan epätasapainoa nuorten aivokemiassa. Samassa tutkimuksessa huomattiin riippuvuudesta kärsivien nuorten olevan todennäköisemmin masentuneita, ahdistuneita ja kärsivän muita enemmän unettomuudesta.

Vaikka yhä useampi kokee olevansa koukussa kännykän tai internetin käyttöön, on ilmiöllä myös hopeareunus. On nimittäin ehdotettu, että kännykkäaddiktio on korvannut perinteiset riippuvuuden kohteet, kuten tupakan ja huumausaineet.

Tutkimuksesta kertoo The Daily Mail.