Syksyllä Pariisin autonäyttelyssä esiteltävä seuraavan sukupolven Clio on jo esitelty pienelle toimittajajoukolle.

Kuvan auto ei ole vielä Renault Clio, vaan DeZir, joka antaa varsinkin keulan osalta viitteitä tulevasta Cliosta. Eroa on toki sen verran, että kahta mallia ei sekoita, mutta uuden Clion viralliset kuvat julkaistaan vasta heinäkuussa, eikä Renaultin Vuoden Auto -tuomaristolle järjestämässä esittelyssä saanut käyttää omaa kameraa.

Neljännen sukupolven Clio pohjautuu nykyiseen perusrakenteeseen. Ulkomitoiltaan se ei kasva, vaikka akseliväliä ja raideleveyksiä on hieman lisätty. Painoa on saatu vähennettyä yli sadalla kilolla. Kolmiovinen kori jää historiaan, sillä viisiovinen on muotoiltu varsin vauhdikkaaksi ja muhkeaksi. Viisiovista aavistuksen pidempi farmari jatkaa rinnalla, ja se näyttää muotoilunsa ansiosta todellista pidemmältä.

Takaoven kahva on sijoitettu alfamaisesti oven yläosaan. Auto on nykyistä hieman matalampi, mutta sisällä on yhä riittävästi pääntilaa. Myös takaistuintilat vaikuttivat lyhyen koeistumisen perusteella luokassaan kilpailukykyisiltä.

Clio saa myös joukon uusia moottoreita, sillä Renault kehittää uutta bensiinimoottoriperhettä, johon kuuluu esimerkiksi 0,9-litrainen kolmisylinterinen.

Syksyllä on luvassa mielenkiintoinen tilanne, kun Peugeot 208 ja Renault Clio alkavat taistella Ranskan pikkuautoherruudesta. Renault uskoo vahvasti, että uusi Clio haastaa tosissaan luokkaa nyt Euroopassa hallitsevat Ford Fiestan, Opel Corsan ja Volkswagen Polon.