Suurin mahdollisuus muistaa UAZ on suomalaisille armeija, mutta merkki on edelleen Venäjällä tuotannossa ja sitä uudistetaan jatkuvasti.

Moni asevelvollisuutensa suorittanut vanhempi mies muistaa armeija-ajaltaan pienet venäläiset UAZ-merkkiset maasturit. Tai oikeastaan pitäisi puhua neuvostoliittolaisista autosta, sillä armeijan hankinnat olivat siltä ajalta. UAZ valmistaa nykyisin Patriot-mallia, jonka perusta on suurelta osin vuosikymmenien takana.

UAZ Patriot on uudistunut säännöllisin väliajoin ja sen ulkomuodosta tehtiin nykyaikaisempi viime vuonna. Nyt ovat vuorossa sisustuksen parannukset, jotka lisäävät mukavuutta ja myös varusteita on tullut lisää. Vaihteensiirtoa on muutettu niin, että etuistuimien välissä on enemmän tilaa.

Varustelussa alkaa olla todellista ylellisyyttä, ja Venäjän kylmät olot on huomioitu hyvin. Takaistuimen reunapaikoille saa nyt istuinlämmityksen ja myös lämmitettävä tuulilasi löytyy varusteluettelosta. Ilmastointilaitteessa on erillinen säätömahdollisuus takapenkkiläisille.