Kyydinvälityspalvelu Uber jatkaa toimintaansa Suomessa ensi kesänä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Uberin toiminta on ollut jäissä viime kesästä lähtien, mutta taksiliikenteen vapauttaminen mahdollistaa toiminnan jatkumisen heinäkuussa.

Tuolloin Suomessa tulee voimaan uusi laki, jonka myötä tiukasti säännelty taksiala vapautuu. Uberin kaltaiset toimijat saavat tarjota kyytejä luvallisesti. Taksiliikenteen harjoittaminen pysyy jatkossakin luvanvaraisena, mutta aiemmin autokohtainen taksilupa muuttuu toimijakohtaiseksi.

HS kertoo, että Suomessa Uber palaa ensin pääkaupunkiseudulle. Yhtiö on kuitenkin ilmoittanut, että uuden lain tultua voimaan ”Uber saatetaan nähdä muissakin Suomen kaupungeissa”.

Maajohtaja Joel Järvinen sanoo HS:ssä, että yhtiö ei aio rajoittaa sitä, kuka on kelvollinen ajamaan Uber-kyytejä.

”Kuka tahansa, joka ehdot täyttää, voi alustaa käyttää ja autoa ajaa. Emme aseta minimitunteja tai rajoitteita ajomääriin”, Järvinen sanoo.

Uber toimii välityspalveluna, jonka avulla liikennöintiluvan hankkineet kuljettajat voivat ottaa vastaan kyytipyyntöjä ja harjoittaa omaa liiketoimintaansa sopivaksi näkemällään tavalla.

Kyytibisnekseen on odotettavissa Uberin lisäksi muitakin kilpailijoita. Toimintaa on jo viritellyt muun muassa Onnibusin perustajana tunnettu Pekka Möttö omalla Kyyti-halpataksipalvelullaan, joka toimii Tuup-nimisellä alustalla.

Lue Tekniikan Maailman laaja artikkeli taksialan sääntelyn muutoksista viime joulukuulta!