Puitesopimuksen mukaan autot tehdään Volvon täysin skaalattavalle perusrakenteelle (SPA), jolle uusi 90-sarja sekä XC60 on tehty. Käytännössä autot ovat XC90-malleja, jotka on räätälöity autonomisen ajamisen tekniikalle soveltuviksi. Volvon kehitysosaston työntekijät ovat olleet läheisessä yhteistyössä Uberin insinöörien kanssa autoa kehitettäessä.

Volvo toimittaa autot Uberille niin, että ne ovat turvallisuudeltaan ja ominaisuuksiltaan valmiita autonomisen ajamisen tekniikalle. Vaikka voimalinja on sama kuin tuotantomalleissa, auton ohjaukseen ja jarruihin on tehty muutoksia. Uber lisää autoihin tuon autonomiseen ajamiseen tarvittavat järjestelmät. Volvo esittelee ensimmäisen oman täysin autonomisen auton nykysuunnitelmien mukaan vuonna 2021.

Uusi sopimus on luontevaa jatkoa Volvon ja Uberin strategiselle yhteistyölle, joka alkoi elokuussa 2016. Volvon mukaan nyt kirjoitetaan myös uusi luku autonvalmistajien ja Piilaaksossa toimivien teknologiayhtiöiden kumppanuudessa.

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson toteaa, että heidän tavoitteensa on olla erittäin haluttu autonomisten autojen toimittaja ympäri maailmaa. Uberin kumppanuuspäällikkö Jeff Miller puolestaan sanoo, että he ovat iloisia voidessaan laajentaa yhteistyötä Volvon kanssa.

Miller myös uskoo, että sopimus on tärkeä askel tiellä kohti suurimittaista itseajavien autojen sarjatuotantoa.

Artikkeli on julkaistu 21.11.2017 klo 19.47 ja sitä on päivitetty 22.11.2017 klo 8.03: Tarkennettu toimitettavan mallin tyyppiä ja otsikkoa.