Yksi viime vuoden isoimmista teknologia-alan kriisiyhtiöistä oli kyytipalveluyhtiö Uber.

Yhtiön ympäriltä paljastui monia skandaaleja liittyen muun muassa sen sisäiseen sovinistiseen kulttuuriin ja siihen, miten yhtiö on harhauttanut viranomaisia eri maissa, joissa se on toiminut.

Kovin myönteistä julkisuutta ei saanut osakseen myöskään yhtiön perustaja Travis Kalanick. Viime vuonna julkisuuteen levisi muun muassa video, missä Kalanick haukkui pystyyn häntä kyydinneen Uber-kuskin, joka oli rohjennut mainita tälle, että Uber-kuskien tienestit eivät ole erityisen korkeita.

Nyt uudessa Bloomberg Businessweek -lehdessä on valotettu sitä, mitä kaikkea yhtiössä tapahtui viime vuoden aikana.

Lehden mukaan viime vuonna sanfranciscolaisessa hotellissa pidettiin johtoryhmän palaveria, jossa yrityksen johtajat keskustelivat siitä, kuinka vahingollinen Kalanick ja hänen imagonsa olivat yhtiölle.

Johtajat kävivät kokouksessa läpi tutkimustuloksia, joiden mukaan kuluttajat suhtautuivat Uberiinj kielteisemmin, jos he tiesivät, kuka Kalanick oli.

Kokouksen aikana yksi johtajista sai tiedon videosta, jossa Kalanick oli haukkunut Uber-kuskia.

Kalanick ja kaksi johtajaa menivät pois neuvotteluhuoneesta katsomaan videota.

”Kalanick näytti ymmärtävän, että hänen käytöksensä edellytti jonkinlaista katumusta. Paikalla olleen henkilön mukaan hän meni kirjaimellisesti kontilleen ja alkoi kiemurrella lattialla”, lehti kirjoittaa,

”Tämä on paha juttu”, Kalanick mutisi lehden mukaan. ”Minä olen hirveä.”

Artikkelissa käydään läpi myös muita Uberin vaiheita viime vuodelta. Kalanick joutui eroamaan pääjohtajan paikalta kesäkuussa.

Nykyisin Kalanick on lehden mukaan kehittynyt ”erittäin hyväksi” pelaamaan 2048-kännykkäpeliä.