Edes paatuneimmat salaliittoteoreetikot tuskin ajattelevat ainakaan kovin usein, että Yhdysvaltain hallituksella on tietoja salaisista ”psykosähköisistä aseista”. Tällä viikolla yhdysvaltalainen Washington State Fusion Center, joka on Washingtonin osavaltion poliisin ja liittovaltion hallinnon välinen yhteistyöoperaatio, lähetti kuitenkin vahingossa toimittajalle erikoisia dokumentteja, joissa kuvaillaan tällaisia aseita ja metodeita.

Missään tapauksessa ei näytä siltä, että toimittajalle lähetetyt dokumentit olisivat Yhdysvaltain hallituksen virallisia asiakirjoja. On kuitenkin hieman epäselvää, mistä dokumenteista on kysymys.

Aiheesta kirjoittaa Popular Mechanics. Tapahtumien kulku menee niin, että erilaisia tietopyyntöjä Yhdysvaltain hallinnolle tekevä MuckRock-uutispalvelu on pyytänyt WSFC:ltä tietoja Antifasta ja rasistisista järjestöistä. Hän sai WSFC:ltä haluamansa vastaukset, mutta tiedostojen mukana oli myös tiedosto nimeltään “EM effects on human body.zip.”.

Tuon tiedoston mukana oli tällaisia dokumentteja. Alla olevassa kuvassa kuvataan ”psykosähköisten aseiden vaikutusta” ihmisiin. Tällaisia vaikutuksia ovat muun muassa ajatusten lukeminen ja ihmisen pakottamaan puhumaan tiettyjä sanoja.

pyscho electric weapon

Seuraavassa puolikahelissa kuvassa kuvataan muun muassa ihmisten ”etämielenhallintaa” kännykkäverkkojen  ja naamioitujen ajoneuvojen lähettimien avulla.

remote mind control

Samoilla korkeammilla taajuuksilla liikkuu myös tämä kuva.

government human brain waves men in black

Popular Mechanics kirjoittaa, että ainakin jotkut kuvista näyttävät olevan osa salaliittoteorioita käsitelleen Nexus-lehden artikkelista vuodelta 1996. Artikkelissa kuvataan vuonna 1992 nostettua oikeusjuttua Yhdysvaltain Kansallista turvallisuusvirastoa NSA:ta vastaan. Oikeusjutussa väitettiin, että NSA pystyy toteuttamaan salaisia operaatioita, joilla se pystyy psykologisesti hallitsemaan heidän toimintojaan ja tehdä heidät esimerkiksi mielisairaaksi.

MuckRock-palvelu kirjoittaa, että on epäselvää, miten nämä tiedostot tulivat tietopyynnön vastauksen osaksi. Kyse voi olla jonkinlaisesta sekaannuksesta.

Ja korostettakoon vielä, että dokumentit eivät selvästikään ole mitään Yhdysvaltain hallituksen virallisia dokumentteja. Jos tällaisiin mielenhallintatekniikoihin uskoo, niitä vastaan voi aina suojautua vanhalla kunnon foliohattumetodilla.