Mercedes-Benzin kuumin eli suosituin malli Yhdysvalloissa on tällä hetkellä GLC-katumaasturi. Vaikka autoa valmistetaan Saksan lisäksi myös Suomessa, kapasiteetti ei riitä tyydyttämään kysyntää.

Mercedes-Benzin yhtenä ideana oli alkaa viedä autoa Kiinasta Pohjois-Amerikan markkinoille, mutta sille tuli täystyrmäys korkeiden tuontitullien muodossa.

Uutena ideana ovat Intiassa valmistetut autot, joista ensimmäiset ovat saapuneet Yhdysvaltoihin tässä kuussa. Mercedes-Benz toteaa asiasta, että GLC:n kysyntä on niin rajua kaikkialla maailmassa, että heidän pitää tasapainoilla tuotannon kanssa. Tämän takia kapasiteettia on haettu eteläisessä Intiassa sijaitsevalta Punen tehtaalta.

Presidentti Donald Trumpin julistama kauppasota Kiinalle on antanut hyvän lisäpotkun Intian autoteollisuudelle. Myös muita tuotantopaikkoja tarkastellaan aivan uudella innolla, mikä voi nostaa myös muun muassa Etelä-Afrikan merkitystä autojen valmistuksessa.

Mercedes-Benz kuitenkin korostaa, että autojen vienti Intiasta Yhdysvaltoihin on tässä vaiheessa ainoastaan kokeilu. Onnistuessaan se voi kasvattaa Intian merkitystä autojen vientimaana.