Yhdysvalloissa autourheilussa arvostetaan aivan eri asioita kuin Euroopassa, sillä siellä formula 1 tai rallin MM-sarja ovat varsin tuntemattomia. Nascar-sarja on kova juttu, ja vuoden suurin autourheilutapahtuma on ilman muuta Indianapolis 500, joka ajetaan nyt 102. kerran.

Autonvalmistaja ovat valmiita maksamaan melkoisen summan siitä, että saavat oman mallinsa Pace Cariksi. Chevroletille tämä kerta on nyt 29. vuodesta 1948 lähtien, jolloin Fleetmaster Six Convertible johdatti ensimmäisenä merkin edustajana kilpa-autot matkaan. Corvettelle tämä on jo 15. kerta, kun se on Pace Car. Tänä vuonna vuosimallin 2019 ZR1 hoitaa tehtävän.

Uusi Corvette ZR1 on aika sopiva tuohon tehtävään, sillä sen mekaanisesti ahdettu 6,2-litrainen V8-moottori kehittää 563 kilowattia ja 968 Nm vääntömomentin. Vaihteistona on 8-vaihteinen automaatti, joka auttaa autoa kiihtymään 0-60 mailia tunnissa (96 km/h) 2,85 sekunnissa ja huippunopeudeksi tehdas lupaa 341 km/h.

Tehtävään valjastetussa ZR1-yksilössä on ZTK-erikoispaketti. Siihen kuuluvat säädettävä takasiipi, Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat ja kilpajousitus. Autossa on myös säädettävä jousitus, Brembon hiilikuitukeraamiset jarrut, kromatut vanteet ja tietenkin paljon Indy 500 -grafiikkaa. Yksinkertaisesti tämä on kaikkien aikojen nopein sarjavalmisteinen Corvette.

Kuljettajan tehtävä on annettu Indiana Pacersin takamies Victor Oladipolle, joka johdattaa 33 kilpa-ajajaa radalle sunnuntaina 27.5. Jos on auto nopea, niin myös Oladipo on tullut tunnetuksi nopeudestaan koripallokentillä. Viime NBA-kaudella hänen keskiarvonsa otteluissa oli 23,1 pistettä, millä hän nousi ensimmäistä kertaa All-Star-kokoonpanoon.

Olapidolla on joukkueensa ohella läheinen suhde Indianapolikseen, sillä hän opiskeli sen yliopistossa vuosina 2010–2013. Nuorukainen (26) on kiitollinen Chevroletille, Indianapolis Motor Speedwaylle ja joukkueelleen nyt tarjoutuvasta mahdollisuudesta: ”Tämä on ainutlaatuinen elämys. Se, että olisin innostunut ei riitä kuvaamaan tunteitani. En malta odottaa, että pääsen radalle.”