Yhdysvaltain Kuuban suurlähetystön työntekijöitä Havannassa on joutunut jonkinlaisen ”akustisen hyökkäyksen” kohteeksi, minkä vuoksi heille on aiheutunut vakavaa terveyshaittaa, kertoo uutistoimisto CNN.

Kanavan mukaan työntekijöitä vastaan tehty hyökkäys on tehty jonkinlaisilla äänilaitteilla. Uhrit ovat luultavasti saaneet pysyviä kuulovaurioita.

Uhreiksi joutuneet työntekijät eivät ole olleet samassa paikassa samaan aikaan. He ovat kuitenkin kokeneet samanlaisia oireita viime vuoden lopun jälkeen. Oireet muistuttavat aivotärähdyksen oireita.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on keskustellut CNN:n mukaan tapauksista Kuuban hallinnon kanssa viime kuukausien aikana ja lähettänyt lääkäreitä Havannaan. Tapahtumien kulku ei ole kuitenkaan selvinnyt.

”Tämä voi olla melko vakavaa”, eräs CNN:n lähde sanoo. ”Olemme tehneet töitä kuubalaisten kanssa. He väittävät, etteivät tiedä, mitä on tapahtunut, mutta tämä on ollut hyvin huolestuttavaa.”

Myös FBI tutkii asiaa.

”Tämä on hyvin outoa”, CNN:n lähde sanoo.

USA:n ulkoministeriön tiedottaja sanoo, että jotkut valtion työntekijät ovat saaneet fyysisiä oirteita, mutta hän ei suostunut täsmentämään tapahtumien kulkua.