Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin SEC on nostanut kanteen Teslan toimitusjohtaja Elon Muskia vastaan arvopaperipetoksesta.

Kanne liittyy Muskin elokuisiin twiitteihin, jossa hän kertoi harkitsevansa Teslan vetämistä pörssistä:

”Harkitsen Teslan viemistä yksityiseksi yritykseksi 420 dollarin osakehintaan. Rahoitus on turvattu”, Musk aloitti twiittiensä sarjan 7. elokuuta. Twiitin jälkeen Teslan osakekurssi nousi kymmenellä prosentilla.

SEC syyttää Muskia sijoittajien harhaanjohtamisesta. Toisin kuin Musk väitti, ei rahoituspuoli todellisuudessa ollut hoidossa. Musk ei ollut keskustellut ilmoituksestaan kenenkään muun kanssa yhtiön sisällä.

”Julkisen osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajalla ja toimitusjohtajalla on merkittäviä vastuita osakkeenomistajia kohtaan”, SEC:n Stephanie Avakian totesi tiedotustilaisuudessa torstaina.

Kaiken kaikkiaan SECin nostaman kanteen kerrotaan perustuvan yhdeksään yksityiskohtaan. Mikäli Musk todetaan syylliseksi, ei hän enää saisi johtaa julkisesti noteerattua yhtiötä.

Muskin mielestä häntä vastaan esitetyt syytökset ovat perusteettomia. Teslan osakekurssi on uutisen jälkeen syöksynyt 10 prosentilla, Bloomberg kertoo.

Tesla ilmoitti eilisessä lehdistötiedotteessaan seisovansa täysin toimitusjohtajansa takana. SECin nostaman kanteen ainoa vastaaja on Musk. Teslaa vastaan kannetta ei ole nostettu.