Käynnissä oleva suihkumoottori on yksi vihoviimeisistä paikoista, joihin työntää nokkansa.

Jos moottorin tuottama ilmavirta liikuttaa lentokonetta, se ihan varmasti imaisee myös ihmisen moottorin sisään.

Välillä tallaisia onnettomuuksia tapahtuukin, kun tarkkoja turvamääräyksiä rikotaan. Kenttähenkilökunnan jäsen kävelee liian läheltä moottoria ja imeytyy sisään.

Valtavalla voimalla pyöriviin ahtimen siipiin osuvasta ihmisestä tai eläimestä ei yleensä jää jäljelle muuta kuin mössöä. Lajitunnistaminen tapahtuu dna-testin perusteella.

Huoltomies A-6 Intruder -lentokoneen suihkumoottorissa. Kuva ei liity kyseiseen tapaukseen.

Siksi onkin erikoista, että historia tuntee myös tapauksen, jossa lentotukialuksen kansihenkilöstöön kuulunut sotilas imeytyi suihkumoottorin sisään mutta jäi henkiin.

Tapaus sattui Persianlahden sodan viimeisinä päivinä, aamuyöllä 20. helmikuuta 1991.

Videolla näkyy, kuinka miehen ruumis muuttuu räsynukeksi, joka taipuu luonnottomaan asentoon ja katoaa suihkumoottorin ilmanottoaukosta sisään.

Tapahtumahetkellä 21-vuotias John Bridget työskenteli tuolloin Yhdysvaltain Nimitz-luokan lentotukialus USS Theodore Rooseveltin (CVN-71) kannella.

Harjoittelija oli kiinnittänyt Grumman A-6E Intruder -rynnäkkökoneen nokkapyörän laukaisukatapulttiin. Bridgetin tehtävä oli tarkistaa, että kiinnitys oli tehty oikein.

Koska kone seisoi laivan kannella jarrua vasten odottamassa lähtöä, sen moottorit kävivät suurilla kierroksilla.

Jostain syystä, mahdollisesti väsymyksestä johtuneen tarkkaamattomuuden takia, Bridget lähestyi lentokonetta takaviistosta kumartumatta tarpeeksi.

“En tiedä miksi tai mitä mielessäni liikkui, että lähetyin konetta sillä tavalla, mutta se oli väärin – olisi pitänyt kumartua mutten tehnyt niin”, hän myöhemmin selitti haastattelussa.

USS Theodore Roosevelt (CVN-71) -lentotukialus.

Silloin napsahti. Bridget joutui liian lähelle Intruderin vasemman moottorin ilmanottoaukkoa ja imeytyi sisään.

Tapauksesta sattumalta kuvatulla videolla näkyy, kuinka miehen ruumis muuttuu räsynukeksi, joka taipuu luonnottomaan asentoon ja katoaa suihkumoottorin ilmanottoaukosta sisään.

Moottorin suihkuputkesta alkoi syöksyä kipinöitä, mikä viimeistään herätti muun kansihenkilökunnan. Lentokoneiden lähettäjä antoi käskyn sammuttaa koneen moottori.

Kaikkien yllätykseksi kolmen minuutin päästä John Bridget kömpi ulos moottorista omin voimin ja täysin kokonaisena.

Onnettomuuden uhri oli jäänyt jumiin imuaukkoon, mikä oli pidätellyt häntä pari kriittistä sekuntia. Kipinät aiheutuivat kypärästä, joka oli irronnut Bridgetin päästä ja osunut ahtimen siipiin.

Video: John Bridget imeytyy suihkumoottorin sisään.

Myöhemmin Bridget kertasi tapahtumia kollegoilleen:

”Ilma imeytyi moottoriin, joten se katosi myös minun ympäriltäni enkä saanut henkeä. Ja sitten kuulin hänen [lentäjän] sammuttavan moottorin. Katsoin taakseni ja aloin ryömiä ulos – se onkin sitten viimeinen asia, jonka muistan.”

Ilmeisesti Bridgetin pelasti Pratt & Whitney J52 -moottorin rakenne. Moottorin akselin etupäässä on kartio, joka ulottuu ensimmäisten ahtimensiipien etupuolelle. Ilmeisesti mies jäi jumiin tämän kartion ja moottorin imukanavan sisäpinnan väliin.

”Virtaus irrotti kypäräni, kiskoi suojalasit päästäni, irrotti hanskat käsistäni, sekä käänsi takin ja paidan nurinpäin ympärilleni.”

Mutta Bridgetiä itseään moottori ei ehtinyt imeä sisäänsä.

Bridget sai lieviä vammoja mutta toipui niistä täysin. Lentotukialukselle hän ei enää palannut töihin.

Grumman A-6 Intruder

A-6 on lentotukialuskäyttöön tarkoitettu rynnäkkökone eli pommituskäyttöön tarkoitettu, hieman hävittäjää järeämpi mutta varsinaista pommikonetta pienempi sotilaskone.

Konetyyppi otettiin käyttöön 1963 korvaamaan vanhoja potkurikoneita, ja se oli palveluskäytössä 1990-luvulle saakka. Konetyypin on sittemmin korvannut lähinnä Boeing F/A-18E/F Super Hornet, joka on ehdolla myös Suomen uudeksi hävittäjäksi.

Grumman A-6 Intruder on kaksimoottorinen, ja yksi sen Pratt & Whitney J52-P8B -moottoreista tuottaa 41,4 kilonewtonin työntövoiman. Koneen suurin nopeus on 1 040 km/h ja toimintamatka noin 5 200 kilometriä.

Koneen kaksihenkiseen miehistöön kuuluu lentäjä sekä pommittaja/navigaattori.

Intrudereita operoitiin muun muassa Nimitz-luokan lentotukialuksilta, joita Yhdysvallat on tilannut yhteensä kymmenen.

Tekniikan Maailma kävi vuonna 2000 tutustumassa Nimitz-luokan alukseen USS Carl Vinson (CVN-70), ja raportti ”teräskaupungista” julkaistiin TM:n numerossa 2/2001.