Mikäli haluaa uskoa Wall Street Journalia ja aiemmin luotettavaksi osoittautunutta analyytikkoa (Damian Thong, Macquarie Capital Securities), Sony julkaisee seuraavan sukupolven pelikonsolinsa niinkin pian kuin ensi vuonna.

Samainen lähde osui oikeaan sekä PlayStation 4 Slim- että PlayStation 4 Pro -pelikonsolien julkaisuihin liittyvissä ennakkospekulaatioissa, mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että PlayStation 5 – tai mikä se nyt sitten lieneekään – olisi enää virallista varmistusta vailla.

Kyseessä on kuitenkin vain yhden tahon näkemys, johon kannattaa suhtautua terveellä varauksella.

Mutta ensi vuonna tapahtuvassa julkaisussa olisi tietyllä tapaa järkeä. Microsoft tuo Project Scorpio -työnimellä kulkevan tehopelikonsolinsa virallisesti myyntiin jo tämän vuoden puolella, joten kokonaan uuden sukupolven laitteiston ennakkoesittely samoihin aikoihin olisi omiaan varastamaan huomiota, ja voisi saada suuren yleisön odottamaan mieluummin Sonyn laitetta.

Toisaalta jaksaako kukaan olla kiinnostunut uusista ja näennäisen isoista laitejulkaisuista, joita tuntuu riittävän miltei joka vuodelle? Pelit kun eivät näytä kehittyvän samassa tahdissa.