Kymmenen vuotta sitten Citroën ilmoitti tuovansa markkinoille uuden DS-merkin, joka edustaisi sen premium-osaamista. Vuonna 2014 PSA Groupissa tehtiin merkittävä päätös, kun DS erotettiin omaksi merkikseen kilpailemaan saksalaiskolmikon (Audi, BMW ja Mercedes-Benz) ja kumppaneiden kanssa.

DS ei noussut toivotunlaiseen menestykseen, joten konserni suunnitteli merkin imagon ja sanoman uudelleen. DS 7 Crossback on ensimmäinen uuden aikakauden malli, joka joutuu rajuun myllerrykseen kovaan ylellisten keskikokoisten katumaasturien luokkaan. Vuoden sisällä samaan sarjaan on esitelty muiden muassa Jaguar E-Pace, Lexus UX ja Volvo XC40.

DS:n uuden filosofian mukaan sen valmistamia autoja saa myydä ainoastaan erillisestä DS-myymälöistä. Sellainen avataan pääkaupunkiseudulle ennen vuoden vaihdetta. Uuden merkin vahvuuksiin kuuluu viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta.

DS 7 Crossbackin myynti käynnistyy tehokkailla vaihtoehdoilla, sillä aluksi sekä 2,0-litrainen turbodiesel että 1,6-litrainen bensiiniturbo kehittävät 132 kilowattia. Bensiinimoottorista on saatavilla lisäksi 165 kilowatin tehoinen versio. Yhteistä kaikille Suomessa myynnissä oleville malleille on 8-vaihteinen automaatti.

Varustetasoja on kolme, jotka ovat Chic, So Chic ja Grand Chic. Suomeen tuodaan vain hyvin varusteltuja versioita, joten jo perustasossa on digitaalinen mittaristo ja suuri 12-tuumainen kosketusnäyttö. Navigaattori, ksenonvalot ja paljon turvavarusteita löytyy jo Chicistä.

Verottomalta hinnaltaan kaksituhatta euroa kalliimpi So Chic tuo mukanaan lisää turvavarusteita, pysäköintitutkan myös eteen, suksiluukun, alumiiniset kattokaiteet ja muita auton käyttöä helpottavia varusteita.

Ylellisin Grand Chic on autoverottomalta hinnaltaan 6 000 euroa So Chicia kalliimpi. Silloin autosta löytyvät myös muun muassa nahkaverhoilu, tyylikäs R.B.M:n valmistama kello, joka kääntyy käynnistettäessä kojelaudasta esiin, takaistuimen selkänojan sähköinen kallistuksen säätö, enemmän säätöjä etuistuimessa, laminoidut sivulasit ja tuumaa suuremmat pyörät.

Hinnat alkavat DS 7 Crossback PureTech 180 Chicin 43 949 eurosta. Sama varustetaso dieselmoottorilla varustettuna on 5 500 euroa kalliimpi ja parempi So Chic -varustelu nostaa suositushintaa noin 2 600 eurolla.

So Chic -varustellun DS 7 Crossbackin saa myös 225-moottorilla hintaan 51 323 euroa. Grand Chic -varusteisten versioiden hinnat nousevat yli 60 000 euron. Sääntöön on yksi poikkeus, sillä myyntiin tulee myös NEDC-sääntöjen mukaan hinnoiteltu PureTech 225 Grand Chic, jonka hinta on 55 530 euroa.