Volvo on luvannut, että vuodesta 2019 alkaen kaikki uudet mallit ovat sähköistettyjä. Käytännössä se tarkoittaa kevythybridiä, lataushybridiä tai sähköautoa. Auto China 2018 -näyttelyssä Pekingissä Volvo Cars ilmoitti tavoittelevansa sähköautojen osuuden kasvattamista puoleen kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä. Ja moottoripuolella yhtiön pääjohtaja Håkan Samuelsson on ilmoittanut, ettei enää kehitä uutta dieselsukupolvea.

Nyt siirrytään konkreettisiin toimiin dieselmoottoristen autojen määrän vähentämisessä, sillä tulevaan S60-malliin sellaista ei enää saa. Keulalle asennetaan vain nelisylinterisiä bensiinimoottoreita ja vaihtoehtona on V60-mallin tapaan kaksi lataushybridiä. Kevythybridit eli avustavalla pienellä sähkömoottorilla varustetut bensiinimoottorit tulevat myöhemmin.

Päätös on looginen, sillä Volvo Carsin täysin uudella tehtaalla Yhdysvalloissa, Charlestonissa valmistettavan uuden S60-mallin päämarkkinat ovat Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Molemmissa dieselmoottoristen henkilöautojen kysyntä ja myynti on hyvin lähellä nollaa.