Seat ilmoitti yllättäen tammikuun lopussa, että se tekee Cuprasta oman itsenäisen merkin. Siihen saakka Cupraa oli käytetty mallisarjojen tehokkaimpien ja nopeimpien versioiden mallinimenä. Samalla kerrottiin, että ensimmäinen Cupran malli on Ateca, joka tulee Suomeen perjantaina Helsingin Messukeskuksessa ovensa avaavaan Auto 2018 -tapahtumaan.

Cupra Ateca on vähän villimpi ja nopeampi kuin Seat Atecat. Ainoana moottorivaihtoehtona on kaksilitrainen bensiiniturbo, joka kehittää 221 kilowattia. Voima välitetään kaksoiskytkinvaihteiston kautta kaikille neljälle pyörälle. Hinta vakiovarustein on 61 499 euroa eli eroa säyseämpiin Atecan malleihin on melkoisesti.

Rahalle saa ulkonäön ja suorituskyvyn lisäksi vastinetta myös varusteissa. Cupran Atecassa on muun muassa 19-tuumaiset pyörät ja tummennetut takalasit. Sisään mentäessä autossa on valaistut alumiiniset kynnyslistat. Urheilulliset Alcantaralla verhoillut istuimet, monipuolinen navigaattori ja digitaalinen mittaristo kuuluvat niin ikään vakiovarusteisiin. Ajotilan voi valita mieleisekseen ja mukautuva alusta säätyy tien mukaan.

Jotain on jätetty vielä lisävarustelistallekin, sillä Cupran tunnusväri on kupari, ja sen väriset vanteet yhdessä tehokkaampien Brembon jarrujen kanssa nostavat hintaa viidellätuhannella eurolla.

Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on saatavana erilaisina paketteina, joiden hinnat ovat tuhannen euron kahta puolta. Panoraamalasikatto maksaa 1 455 euroa ja parempi Beatsin äänentoisto 873 euroa, vain muutaman mainitaksemme.