Seatista omaksi merkikseen erotettu suorituskykyisiin autoihin keskittyvä Cupra tuo ensimmäisen täysin oman mallinsa myyntiin vuonna 2020. Ennen itsenäistymistään Cupra oli mallisarjojen tehokkaimmille versioille varattu nimi.

Mitään virallista tietoa Seat tai Cupra eivät ole antaneet. Siitä huolimatta tiimi muotoilijoita ja insinöörejä kehittää ensimmäistä todellista Cupra-mallia. Muodoiltaan se on coupémainen katumaasturi samaan tyyliin kuin BMW X4 ja kumppanit. On mahdollista, että myöhemmin tuosta mallista tuodaan myyntiin myös kesympiä versioita Seateina, mutta ensin esitellään Cupra.

Espanjalaisyhtiön muotoilujohtaja Alejandro Mesonero-Romanes kertoi Autocar-lehdelle, että tulevalla mallilla on alusta alkaen Cupran DNA. Hän ei halua vähätellä Cupra Atecan asemaa merkin sisällä, mutta se on tehty Seatista. Sen sijaan tuleva malli syntyy sataprosenttisesti Cupran filosofian mukaisesti.

Ennen ensimmäisen täysin oman mallin esittelyä nähdään siis Cupran näkemys Atecasta, joka paljastettiin maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Mesonero-Romanes kertoo: ”Meillä oli kaksi mahdollisuutta. Odottaa täysin sataprosenttisen Cupran valmistumista tai aloittaa merkin tarina asteittain. Päädyimme jälkimmäiseen ja ensimmäinen askel on Cupra Ateca.”

Sitä seuraavat suorituskykyiset versiot Ibizasta ja Aronasta. Toisin sanoen lähitulevaisuudessa Cupran mallistossa on kolme katumaasturia, mikä sopii hyvin autonostajien nykymakuun.