Volkswagen aloittaa tänään uuden Golfin ennakkomyynnin, vaikka auto esitellään yleisölle vasta kuun lopussa Pariisissa.

Olemme kirjoittaneet uudesta Golfista jo paljon, joten lisää tietoa löytyy TMnetin hakukoneella, mutta nyt marraskuussa Suomessa ensiesittelyssä oleva malli on saanut hinnat. Suurin osa meillä myytävistä on viisiovisia, jossa takaovet maksavat kolmioviseen verrattuna 600 euroa + autoveron.

Alkaen hinta Trendline-varustein ja pienimmällä bensiinimoottorilla (1,2 TSI, 63 kW) ja dieselmoottorilla (1,6 TDI, 77 kW) on hivenen alhaisempi kuin ennen. Kun ottaa huomioon auton parantuneen vakiovarustelun, johon kuuluvat nyt mm. polviturvatyyny, rengaspainevaroitin, elektroninen tasauspyörästönlukitus ja kosketusvärinäyttö, on auto halvempi kuin aiemmin. Paremmilla varustetasoilla hinnat ovat vähän kohonneet edelliseen sukupolveen verrattuna.

Viisiovisena Golfin saa halvimmillaan 1,2 TSI-moottorilla Trendline-varustein 20 113 eurolla. Osansa hinnan alenemiseen on päästöjen putoamisella 129 grammasta 113 grammaan kilometrillä, mikä on alentanut autoveroa. Dieseleissä lähdetään liikkeelle suoraan paremmasta Comfortline-varustelusta, joka lisää autoon kevytmetallivanteet, vakionopeussäätimen ja muuta mukavaa. Dieseleiden hinnat alkavat 24 868 eurosta.

Lisävarustelistalta löytyy paljon mukavuutta ja turvallisuutta lisäävää tavaraa, kuten kaksoisksenonit 907 eurolla (hinnat laskettu 99 g/km mukaisen autoveron mukaan), mukautuva vakionopeussäädin 646 eurolla, kaistavahti (687 €), pysäköintiavustin (658 €) sekä radio- ja navigointijärjestelmä tonnilla.