Hyundai on aloittanut uuden i30:n ennakkomyynnin, ja bensiinimallit ja automaatit kannattaa ostaa ja rekisteröidä ennen autoveron muutosta.

Henkilö- ja pakettiautokauppa on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä autovero muuttuu aprillipäivänä. Suurin osa automalleista muuttuu kalliimmiksi, mutta esimerkiksi tänään ennakkomyyntiin tulleen Hyundai i30:n käsivalintaisella vaihteistolla varustettujen dieselversioiden hinnat putoavat 69-174 euroa. Toisaalta hinnan nousut ovat bensiinimoottorisissa maltillisia (99-288 euroa). Automaattivaihteisten korotukset ovat suurempien CO2-päästöjen takia korkeampia.

Hinnasto on hiottu veronkorotuksen jälkeiseen aikaan, jolloin perusmallin eli 1,4 Classicin hinta on 18 990 euroa. Vastaava dieselmalli on tasan tuhat euroa kalliimpi. Classicin varusteisiin kuuluvat mm. käsikäyttöinen ilmastointi, MP3-toiminnolla varustettu iPod-yhteensopiva radio-cd ja monipuolinen ajotietokone.

Sijoittamalla i30:een 1 200 euroa lisää saa Comfort-varustelun, jonka erottaa ulkopeileihin sijoitetuista LED-sivuvilkuista. Sisällä on mm. nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja polviturvatyyny. Comfortiin saa tehokkaamman bensiinimoottorin tuhannella ja dieselmoottorin 800 eurolla. Automaatista veloitetaan kalleimmassa bensiiniversiossa 2800 euroa ja dieselversiossa 3000 euroa. Kallein malli on i30 1,6 CRDi Comfort automaatti, joka maksaa 24 990 euroa.