Vuoden 2011 alussa myyntiin tulevan VW Passatin ennakkohinnat on julkistettu.

Volkswagen haluaa ehtiä tämän syksyn yritysautomyynnin loppurynnistykseen uudella Passatillaan. Vaikka uutuuden myynti alkaa virallisesti ensi vuoden alussa, saimme tänään käsiimme 22.11. voimaan astuvan uuden Passatin hinnaston. Bensiinimoottoristen sedanien hinnat alkavat 28 374 eurosta ja dieseleiden 30 960 eurosta.

Uudessa Volkswagen Passatissa on paljon uutta aina viime kesänä esiteltyä uudistunutta Phaetonia muistuttavaa ilmettä myöten. Varustetaso on entistäkin kattavampi, varsinkin jos valitsee autoonsa runsaasti lisävarusteita pidentyneeltä listalta. Sieltä löytyvät muun muassa kuljettajan vireystilaa tarkkaileva ilmaisin ja älyvalot.

Porrasperäisen VW Passatin hinnat alkavat Trendline 1,4 TSI 90 kW:n 28 374 eurosta, joka on noin 650 euroa enemmän kuin ennen. Hinnan nousut ovat kautta linjan noin tuhannen euron luokkaa paitsi Highline 2.0 TSI, joka vähän aiempaa vahvemman moottorin kera on kolmisen tonnia aiempaa kalliimpi. Kaikkien versioiden hinnat eivät ole nousseet, sillä Passat Variant 2.0 TDI 125 kW Higline 4MOTION DSG-automaatilla on 144 euroa halvempi kuin ennen.

Farmarimallien eli Variantien hinnat alkavat bensiinimoottorilla 30 134 eurosta ja dieselillä 32 523 eurosta. Hinnankorotukset ovat samaa luokkaa kuin sedaneissa ja ero niihin 1 400 eurosta ylöspäin. Heti alusta alkaen valikoimaan kuuluvat myös maakaasumoottoriset versiot ja tulossa ovat myös MultiFuel-moottorilla (toimii myös E85-etanolilla) varustetut Passatit.