Kolme vuotta sitten Lexus esitteli uuden NX-katumaasturin, joka oli muodoiltaan paljon aggressiivisempi kuin aiemmat mallit. Niinpä auton elinkaaren puolessa välissä tehty uudistus on muotoilun osalta hyvin maltillinen.

Ostajan kannalta asiassa on kuitenkin paljon hyvää, sillä jo perusmalliin on tullut vakioksi paljon uusia varusteita ja samalla hinnat ovat pudonneet 1 265–3 857 euroa.

Suomeen tuotavista Lexuksen kahdesta katumaasturimallista vain NX on saatavissa etuvetoisena, ja silloin kyseessä on perusvarustelu eli Comfort. Hintaa autolla on nyt 51 444 euroa eli reilut tuhat euroa vähemmän kun ennen. Silti vakiona ovat nyt aiempien varusteiden lisäksi Lexuksen monipuolinen kuljettajaa avustava turvapaketti, ohjauspyörän lämmitys, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä sähkötoiminen takaluukku. Sama auto nelivetoisena on 3 192 euroa kalliimpi.

Nelivetoinen NX 300h on sitten tarjolla useampana vaihtoehtona, joista Comfortista seuraava ylöspäin on Business. Kaksi mallia, F Sport ja F Sport S korostavat urheilullisuutta hintaan 65 638 ja 74 210 euroa.

Ylellisin vaihtoehto on 73 228 euron hintainen Luxury, jossa on mm. tuulilasin heijastusnäyttö, Mark Levinsonin valmistama äänentoisto 14 kaiuttimella, etuistuinten tuuletus ja sähköisesti taittuvat takaistuinten selkänojat.