En ole oikein koskaan pitänyt auton huollattamisesta, sillä siihen menee aikaa ja useimmiten iso tukku rahaa. Harmillisinta on kuitenkin se, että aina ei saa sitä mitä tilaa.

Siksi yritän hyppiä matalimman aidan yli eli käytän tuttua, turvallista ja hyväksi havaittua korjaamoa.

Mikäli uskalluksen puuska iskee, kysyn jopa hinta-arvion etukäteen. Siitähän ei yleensä ole tapana sen kummemmin huudella, vaan totuus valkenee rakkaan (ja kalliin) kulkupelin lunastuksen hetkellä.

Kirpaisua lieventää tieto siitä, että edessä on huolettomia kilometrejä seuraavaan huolto/korjaamiskertaan asti.

Harmonia rikkoutui äskettäin, kun huomasin päätyneeni 16 vuotta vanhan halpisauton omistajaksi. Oikealle vinossa oleva ratti ja etupyörien sortoäänet jyrkissä mutkissa kertoivat ohjauskulmien säätötarpeesta.

Tutulta korjaamolta ei löytynyt tarvittavaa laitteistoa, joten turvauduin Googleen.

Sielunelämäni läpikotaisin tunteva digisukulainen ei taaskaan pettänyt: hakutulosten seasta erottui mainosbanneri Autojerry.fi-palvelusta, joka lupaa etsiä huoltamon puolestasi.

Ja hommahan toimi: rekisteröidyin palveluun ja täytin tiedot korjaustarpeesta, sijainnista ja huollon kiireellisyydestä.

Unohdin koko asian, kunnes sähköpostiini kilahti parin päivän päästä viesti huoltotarjouksesta, jonka hyväksyin saman tien. Tarkempi aika sovittiin sähköpostitse, ja muutaman päivän päästä ”uusi” autoni taittoi taivalta ratti suorassa.

Hinta-arviokin alittui, sillä toinen pyydetty ”korjaustyö oli niin nopea tehdä, että emme veloita siitä mitään”.

Verkkopalvelun käytöstä ja huoltokokemuksesta jäi hyvä mieli. Hektisen arjen keskellä vaivattomuus on vahva valttikortti, jolla liikkumisestaan maltaita maksavaa autoilijaa kannattaa kosiskella.

Ylipäätään vaikuttaa siltä, että autoilun murros ei koske pelkästään auton käyttöä leasing-, vuokraus- ja yhteisomistuskuvioineen. Myös huoltotoiminta saa osansa muutoksista. Siitä kertovat muun muassa korjaamoiden viikonloppuihin laajentuneet aukioloajat, huollot sisältävät kuukausisopimukset ja auton nouto- ja palautuspalvelut.