Uuden Audi A3:n sisustus esiintyi jo tammikuussa Las Vegasissa, ja tässä ovat odotetut ulkokuvat.

Audin tapaan uusi Audi A3 ei ole muodoiltaan vallankumouksellinen, vaan jatkaa merkin hillittyä linjaa. Linjoissa ei ole mitään suuria yllätyksiä senkään takia, että Audi on esitellyt tulevan A3:n konseptimalleja jo parin vuoden ajan. Mielenkiintoista on toki se, että kolmeovisen Hatchbackin, viisiovisen Sportbackin ja avomallin lisäksi nyt mallisarjaan liittyy myös sedan.

Keulan ilmeen perusteella voisi jopa kuvitella, että kyseessä on vain uudistunut malli äskettäin esiteltyjen A4- ja A5-mallisarjojen tyyliin. Mutta perusrakenne on täysin uusi ja Audi A3 saa ensimmäisenä kunnian käyttää Volkswagen Groupin uutta MQB (Modular Tranverse Matrix) pohjalevyä. Seuraavana sama rakenne nähdään ensi syksynä uudessa seitsemännen sukupolven Volkswagen Golfissa.

Odotettavissa on erittäin vähän kuluttavia ja samalla pienet CO2-päästöluvut tarjoavia malleja. Niiden joukossa on heti esittelystä lähtien VW Groupin uudella sylinterien lepuutuksella varustetun 1,4-litraisen TSI-moottorin konepeltinsä alle kätkevä versio. Muita moottorivaihtoehtoja ovat ainakin 90 kW kehittävä 1,4-litrainen TSI ja uusi 125 kW tehoinen 1,8-litrainen.

Lähde: Carscoop