Kolmiovinen Audi A3 rynnistää Suomeen aluksi kolmella moottorivaihtoehdolla, mutta mallisto laajenee nopeasti syksyn mittaan.

Ehdimme jo varkain julkistaa Audi A3:n hinnat viikko sitten, mutta kyseessä olivat ainoastaan jälleenmyyjille tulleet erikoisvarustellut esittelymallit. Nyt on julkistettu virallinen hinnasto ja 1,4 TFSI:n (90 kW ja 120 g/km)) hinnat alkavat 25 982 eurosta. Suurin osa ostajista päätynee noin tuhat euroa kalliimpaan Business-varusteluun, jossa saa ksenon-ajovalot ja LED-huomiovalot, Bluetoothin, vakionopeussäätimen, paremman radion ja nahkaratin.

Dieselmoottoreita on ensi alkuun tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Niistä pienemmän, 26 942 euroa maksavan 1,6 TDI:n (77 kW) CO2-päästöt jäävät juuri alle sadan gramman rajan. Eikä uudella 2,0-litraisella TDI-moottorilla (110 kW) varustettu ole paljoa pahempi, sillä sen viralliset hiilidioksidipäästöt ovat 106 g/km. Alkaen hinta A3:lle tällä moottorilla varustettuna on 30 233 euroa.

Toistaiseksi myynnissä on siis vasta kolmeovinen korimalli, sillä viisiovinen Sportback on esittelyvuorossa syyskuun lopussa Pariisin autonäyttelyssä. Vaikka uuden A3:n ulkonäössä ei ole radikaaleja muutoksia, on se täysin uusi malli tuoden ensimmäisenä markkinoille Volkswagen-konsernin vallankumouksellisen perusrakenteen.