Kerroimme elokuussa 2016, että MAN on esitellyt uuden TGE-pakettiauton, joka on erilaisia merkkejä lukuun ottamatta sama auto kuin Volkswagen Crafter. Viime kesäkuussa uutuuden myynti alkoi Saksan lisäksi sen naapurimaissa Itävallassa, Sveitsissä ja Alankomaissa. Syksyn tullen myyntialuetta alettiin laajentaa.

Reilu vuosi sitten oli vielä täysin auki, tuotaisiinko TGE:tä Suomeen. Ajatus tuntui vähän vieraalta, kun Keskoon kuuluva autoyksikkö on kummankin merkin maahantuoja. Nyt asiaan saatiin kuitenkin uutta valoa, kun MAN TGE on hinnoiteltu eli myynti on käynnistynyt.

Kookkaiden pakettiautojen tyyliin valikoima on runsas eli asiakas voi räätälöidä tarpeisiinsa hyvin sopivan yksilön. Valittavana on kaksi akseliväliä (3,64 m ja 4,49 m), kaksi korin korkeutta (tuotannon keskimmäinen ja korkea), kolme tehoa (75, 103 ja 130 kW), käsivalintainen ja automaattivaihteisto sekä taka- tai neliveto. Sitten tulevat vielä eri ohjaamovaihtoehdot, varusteet ja niin edespäin.

Hinnat alkavat 36 818 eurosta. Sillä saa MAN TGE 2,0 TDI 75 kW 3640 fwd:n kolmen tonnin kokonaispainolla.

Tehokkaampi moottori nostaa hintaa 2 330 eurolla, ja sen kanssa saa nelivedon, jos on valmis maksamaan 46 984 euroa.

Hinnaston toisessa äärilaidassa on 3,5 tonnin kokonaispainoinen miehistöohjaamoinen pitkä tehokkaimmalla moottorilla ja nelivedolla varustettu malli, joka maksaa 69 817 euroa.