Kun pari kuukautta sitten julkaisimme uuden Ford Focuksen ensimmäiset hinnat, lupasimme, että mallisarja kasvaa nopeaan tahtiin.

Lupauksen täyttämiseen kului tasan kaksi kuukautta, mutta tänään Ford on vahvistanut hinnat Focus Wagonille ja 8-vaihteisella automaatilla varustetuille malleille.

Aloitetaan helpommasta päästä.

Ford Focus Wagon maksaa halvimmillaan ilman toimituskuluja 23 179 euroa. Tuolla rahalla saa 1,0-litraisella 74 kilowatin tehoisella moottorilla varustetun auton Trend-varustein. Eroa vastaavaan viisioviseen on 1 178 euroa. Kaikissa muissakin vaihtoehdoissa kahden korimallin hintaero on samaa luokkaa.

Kahdeksanvaihteisen automaatin saa kaikkien tällä hetkellä saatavissa olevien moottorien kanssa miedointa ja tehokkainta bensiinimoottoria lukuun ottamatta.

Bensiinimoottorien kanssa automaatti nostaa hintaa vähän yli 2 000 eurolla, 1,5-dieselissä vähän vajaalla 2 000 eurolla ja kaksilitraisen turbodieselin kanssa vain vajaalla 1 000 eurolla.

Autojen hinnoittelussa on jotain hyvin salaperäistä, sillä tuon automaattivaihteiston veroton hinta on 1,0-litraisen 92 kilowatin tehoisen moottorin kanssa 800 euroa ja 1,5-litraisen 110 kilowatin tehoisen moottorin kanssa 100 euroa enemmän. Näin siis, jos korissa on viisi ovea.

Farmarikorisessa lisähinta on vastaavasti Titanium-varusteisessa autossa 450 euroa ja 1 100 euroa. Jos autossa on litrainen moottori ja ST Line varustelu, maksaa automaatti 500 euroa. Sama hämmentävä ”logiikka” jatkuu dieselmoottorisissa malleissa, joissa automaatin veroton lisähinta on vähimmillään 350 euroa.