Fordilta kului lähes kaksi vuotta esittelystä saada täysin uusi Mondeo myyntiin, mutta se onnistuu vihdoin loppusyksystä.

Markkinoille tullaan laajalla mallistolla, sillä saataville tulevat kaikki kolme korimallia (sedan, Hatchback ja farmari). Lisäksi heti alusta voi valita Trend tai Titanium varustetason. Vuoden 2015 aikana tulee vielä alkaen malli Ambiente ja yritysmyyntiin tarkoitettu Business Edition. Toistaiseksi on vielä liian varhaista keskustella Suomeen tuotavista malleista.

Hei alusta alkaen konepellin alle voi valita 1,5- tai 2,0-litraisen EcoBoost-moottorin eli ahdetun bensiinimoottorin sekä myös kolmisylinterisen 1,0-litraisen EcoBoostin. Mallisarjaan tulee myös Mondeo Hybrid, jossa on 2,0-litrainen bensiinimoottori ja sähkömoottori sekä 1,4 kWh litiumioniakku. Euroopan markkinoilla myös dieselmoottorit ovat tärkeä osa mallisarjaa ja niitä on 1,6- ja 2,0-litrainen. Pienemmällä varustettuna CO2-päästöt ovat 94 g/km.

Uusi Ford Mondeo on valmistajan ensimmäinen automalli Euroopassa, johon saa LED-ajovalot. Niillä voidaan Fordin päämuotoilija Chris Hamiltonin mukaan korostaa auton matalia linjoja ja uutta teknologiaa. Saksassa ostajat ovat voineet tilata Mondeonsa elokuun alusta alkaen ja hinnat lähtevät 27 150 eurosta.