Korealaiskaksikko Hyundai-Kia on Yhdysvalloissa vahvassa kasvussa, minkä takia mallistoa kasvatetaan ripeästi.

Yhdysvalloissa on erilainen maku automallien suhteen kuin Euroopassa. Neliovinen porrasperä on edelleen vahvoilla, minkä lisäksi kaksioviset korimallit, etenkin sulavalinjaisina coupéina ovat suosittuja. Tämän takia Hyundai myy Atlantin toisella puolella Elantraa, joka on noussut uusimpana versiona hätyyttelemään pääsyä kymmenen suosituimman mallin joukkoon.

Viime vuonna porrasperä sai rinnalleen Elantra GT:n, joka sijoittuu kasvavaan viisiovisten viistoperien joukkoon ja on hyvin tutun näköinen. Auto on itse asiassa sama i30, jonka myynti on vastikään alkanut Euroopassa. Yhdysvalloissa sen konepellin alla on 1,8-litrainen bensiinimoottori, joka kehittää 109 kW ja 178 Nm. Vaihteistoksi amerikkalaiset saavat valita kuusivaihteisen käsivalintaisen tai automaattivaihteiston.

Toinen uusi Elantran korimalli on Coupé, joka on vähän yli sentin neliovista porrasperäistä pidempi ja muilta mitoiltaan yhtäläinen. Uutuus kilpailee ennen kaikkea Honda Civic Coupén kanssa. Varustelultaan Coupé on hivenen takaspoilereineen hivenen neliovista urheilullisempi.

Saksassa on muuten rekisteröity muutamia Elantroja, ehkä tosin vain Hyundain Euroopan pääkonttorin käyttöön. Mutta neliovinen porrasperä sopisi olemukseltaan hyvin i40 Sedanin alapuolelle.