Auto China 2018 -näyttelyn suomalaisittain mielenkiintoisia uutuuksia Pekingissä on Lexus ES, joka tulee ensimmäistä kertaa myyntiin Euroopassa.

Uusi Lexus ES jakaa perusrakenteensa Yhdysvalloissa valmistettavien Toyota Camryn ja Avalonin kanssa. Lähtökohtana on siis etuveto ja perustana Toyotan TNGA, kuten melkein kaikissa japanilaiskonsernin uutuuksissa.

Tehtaan julkaisemassa kuvassa näkyy vain osa rohkeasti muotoiltua etusäleikköä. Julkisuudessa liikkuneen salakuvan perusteella uuden ES-mallin linjoihin on otettu paljon vaikutteita merkin lippulaivasta, LS-mallista. Uusi perusrakenne ja sisarmallit lupailevat kasvaneita tiloja.

Muualla maailmassa perusmallina on nykyisin ES 350, jonka 3,5-litrainen V6-moottori kehittää kaksisataa kilowattia. Se korvataan melko varmasti uusimmassa Camryssa käytettävällä tehokkaammalla versiolla. Suomen kannalta kiinnostavampi on ES 300h, jossa on 2,5-litrainen bensiinimoottori ja sähkömoottori.

Tarkempaa tietoa uudesta Lexus ES-mallista ja muun muassa sen turvavarusteista annamme, kunhan olemme nähneet auton paikan päällä Pekingissä.