Nykyinen Nissan Note korvataan ensi vuonna uudella, josta tulee todellinen maailmanauto.

Eurooppalaiset nettisivustot lupailevat uuden Nissan Noten olevan paikalla jo syyskuisessa Pariisin autonäyttelyssä, mutta Nissan Nordicilta saamamme tämänhetkisen tiedon mukaan uutuus esitellään Euroopassa vasta ensi vuoden alussa. Meille tuotavan mallin tuotanto alkaa ensi kesänä, ja tuotantopaikka on Sunderland (Iso-Britannia).

Nissan kutsuu pikkuautoluokkaan eli B-segmenttiin sijoittuvaa uutuuttaan ”Global Compactiksi”, sillä sitä aiotaan valmistaa ja myydä ympäri maailmaa. Toisen sukupolven Notessa on viitteitä edeltäjästään, mutta myös hämmästyttävän paljon samankaltaisuutta Honda Jazzin kanssa. Uutuus sijoittuu luokkaan, jossa kilpailu kiristyy kaiken aikaa, kun muun muassa Fiat 500L ja Ford B-Max tulevat jakamaan markkinoita.

Perusrakenne on sama kuin Nissanin Micrassa ja Jukessa. Linjat ovat huomattavasti nykyisiä persoonallisemmat ja Euroopan version luvataan olevan kuvan Japanin mallia dynaamisempi. Se voi olla enemmän viime maaliskuussa nähdyn Invitation-konseptimallin kaltainen kuin japanilainen Note.

Pyrittäessä alhaiseen kulutukseen moottoriksi on valittu kolmisylinterinen 1,2-litrainen joko vapaasti hengittävä tai mekaanisesti ahdettuna. Dieselmoottoriksi tarjotaan 1,5-litrainen 81 kW:n tehoinen vaihtoehto. Moottorien yhteydessä on sammutusautomatiikka.

Noteen tulee saataville paljon varusteita, jotka on ennen saanut vain kalliimpiin ja suurempiin autoihin, kuten 360 astetta auton ympäri näyttävät kamerat, älyavain ja taloudellisen ajon mittari.